Spring naar de content

Hoe de Lewinsky-affaire commercieel wordt uitgemolken

Het was me het schandaaltje wel, toen de Amerikaanse president halverwege de jaren negentig een affaire bleek te hebben met zijn jonge stagiaire. Maar de storm ging weer liggen en de rust in het witte huis keerde terug. Bill Clinton bleef (tot 2001) president en Hillary bleef zijn vrouw. Monica Lewinsky verdween – op een enkele uitspatting na – langzaamaan naar de achtergrond.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Tot dit jaar. De inmiddels veertigjarige vrouw staat weer volop in de belangstelling. Begin mei verscheen het uitgebreide interview in Vanity Fair, waarin Lewinsky groots haar spijt betuigde. Vervolgens gaf ze vorige week na tien jaar een televisie-interview aan de Amerikaanse zender NBC, waarin ze zichzelf onder andere de meest vernederde vrouw ter wereld noemde.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

 

 

 

 

En dan komt daar vanaf 18 juli een musical bij. Clinton: the Musical is een satire over de schandalen in de jaren negentig rondom de president. Het verhaal draait niet zozeer om Lewinsky persoonlijk, maar om de twee verschillende kanten van Bill Clinton: de joviale man die zichzelf niet onder controle heeft (lees: losbandig, affaire met Monica Lewinsky); en de peinzende politicus, die zich zorgen maakt over het Amerikaanse zorgstelsel.

De tijd zal leren of Amerika nog wel zit te wachten op uitgekauwde grapjes over de Lewinsky-affaire. De timing zal niet toevallig gekozen zijn, nu Hillary Clinton een gooi lijkt te gaan doen naar de presidentsverkiezingen van 2016.