Spring naar de content

Hoopvol: hoe (sommige) Joden en Arabieren zich ‘verzoenen’ op Twitter

Met het grondoffensief van het Israëlische leger in de Gazastrook lijkt het aloude conflict in het Heilige Land weer in alle hevigheid opgelaaid. Hamas lijkt burgers als kanonnenvoer te gebruiken, de kritiek op de rigoureuze aanpak van Israël groeit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Een dialoog lijkt verder weg dan ooit, en ook op de sociale media wordt onderling met modder gesmeten. Maar niet iedere Israëliër haat Palestijnen, en vice versa is dat evenmin het geval. Dit bewijst de hashtag #JewsAndArabsRefuseToBeEnemies, waarmee zowel joden als moslims hun liefde voor elkaar kunnen uiten. Het ultieme symbool van liefde is natuurlijk een kus, en die kus komt veelvuldig voor via die onwaarschijnlijk lange hashtag. Een mooi gebaar, dat weer een klein beetje hoop geeft.

Ook zijn er veel mensen van een gemengd joods-islamitische afkomst die op deze manier van zich laten horen. Het overgrote deel van hen draagt een kartonnen bord, waarop ze duidelijk maken dat het ook anders kan. 

 

Tot slot zijn er nog de collega’s en vrienden die elkaar gevonden hebben hoewel ze volgens sommigen uit twee compleet verschillende werelden komen.