Spring naar de content

Bedrijven, verzekeringen en kinderen gaan gebukt onder de naam ‘ISIS’

ISIS was voorheen een populaire bedrijfsnaam voor onder meer een beveiligingsbedrijf uit Nijmegen, kraamzorghulp in Heerenveen en een Bruidsmodewinkel in Lichtenvoorde. De actualiteit zorgt er echter voor dat veel bedrijven met de naam ISIS hun naam willen veranderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Inmiddels wordt ISIS dan wel IS genoemd, de associatie met terrorisme blijft hangen. “We krijgen als gevolg van onze bedrijfsnaam opeens allemaal opmerkingen naar ons hoofd. Of we soms ook met zo’n ploeg koppensnellers langskomen”, zegt directeur Bianca Duits van beveiligingsbedrijf ISIS in Nijmegen tegen het Algemeen Dagblad.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Adri de Wilde van het Alkmaarse ISIS, een bedrijf in etherische oliën, baalt ook stevig. “Mijn man en ik hebben het plan de zaak over enige tijd te verkopen en vrezen dat de benaming ons een flink stuk verkoopwaarde zal schelen.” Maar het wijzigen van de naam zal de ondernemers ongeveer 100.000 euro kosten

Een andere pijnlijke toevalligheid is de naam van een verzekeringspolis: ISIS, die qua inhoud haast wel gegoten lijkt voor Syriëgangers. De verzekering richt zich op jonge mensen die langere tijd naar het buitenland gaan en hij biedt een uitgebreide ongevallendekking, rechtsbijstand en gegarandeerde snelle repatriëring. Het is volgens het AD vooral de naam die een associatie oproept.

Isis is ook een populaire naam, die zichzelf terugvindt in de Top 100 van meest gebruikte namen voor pasgeboren meisjes van 2013. De vraag is of dat over 2014 na de acties van de terroristische groepering nog steeds zo is.

Onderwerpen