Spring naar de content

Humberto Tan: ‘Journalistiek is niet mijn hoogste doel’

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat ‘Zuidelijk theater’ van Roelof Bouwman. Verder vindt u een uitgebreid fragment uit het openhartige interview met Humberto Tan, over de kritiek dat hij te aardig zou zijn, dat in zijn geheel te lezen is in het huidige nummer van HP/De Tijd. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

‘Journalistiek is niet mijn hoogste doel’
Het hoeft allemaal niet zo hoogdravend, zegt hij. Met RTL Late Night wil hij de mensen gewoon een uurtje ontspanning bieden voor het slapen gaan. Is daar iets mis mee dan? In ons oktobernummer (hier te lezen) gaat Jojanneke van den Berge in gesprek met Humberto Tan, in de weekeditie vast een voorproefje. “Ik weet wat ik waard ben.”

Zuidelijk theater
SP-leider Emile Romer ligt onder vuur vanwege zijn slechte optreden bij de Algemene Beschouwingen en PVV-leider Geert Wilders wordt door het OM verdacht van het aanzetten tot discriminatie en haat. Vroeger woonden in Brabant en Limburg de trouwste kiezers van Europa, nu zorgen ze voor het ene na het andere politieke spektakelstuk. Wat is er aan de hand in de achtertuin van Emile en Geert?, schreef HP/De Tijd-redacteur Roelof Bouwman al in 2012. Een nog altijd actuele analyse van het zuidelijk theater.

Andy Schleck en het einde van de Andypathie
Andy Schleck is een man die vaker met een glitterdrankje in een kroeg met boemboemboemmuziek staat dan hij op zijn racefiets zit. Geen punt – ik ken hartstikke leuke mensen voor wie hetzelfde geldt, er zijn tijden geweest dat zelfs ikzelf tot die categorie behoorde – maar Andy Schleck is de afgelopen jaren miljonair geworden doordat mensen vermoedden dat hij het goed zou doen op een racefiets. Dan moet je er wel af en toe op gaan zitten.

Kobani en het walgelijke opportunisme van de SP
Kobani ligt onder vuur. De verschrikkelijke strijders van IS staan aan de poorten van de Koerdische stad bij de grens met Turkije. Voor alle partijen een ernstige reden tot zorg, voor de SP een uitgelezen kans voor populisme van het meest walgelijke soort.