Spring naar de content

Feiten en fabels: dit moet u wel en niet doen om muggenbeten te voorkomen

Waarom wordt u altijd gebeten door muggen en uw partner die naast u in bed ligt niet? Fabels zijn er genoeg over de vliegende insecten, evenals allerhande huis-tuin-en-kuikenoplossingen. Maar wat klopt er niet en wat klopt er wel? In de nieuwe serie van de Universiteit van Nederland helpt entomoloog dr. ir. Bart Knols feiten van fictie te onderscheiden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Zo geeft hij onder meer antwoord op de vraag of muggen af komen op licht (nee), of knoflook helpt om muggen op afstand te houden (nee) en of het helpt om citronellakaarsen te branden (nee).

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maar waar moet u wél doen om de nachtrust te vatten, en welke voorzorgsmaatregelen kunt u nemen om het aantal muggen in uw huis te verkleinen? En helpen speciale apps met ultrasoon geluid die u op uw telefoon kunt downloaden misschien?