Spring naar de content

Bedriegende ‘dubbelganger’ van Gaël Kakuta na jaren luxe leven opgepakt

Was het nou mega-talent Gaël Kakuta van Chelsea die we afgelopen seizoenen bij Vitesse aan het werk zagen? Of was het toch zijn bedriegende dubbelganger Medi Abalimba, die zich succesvol uitgaf als het Franse Chelsea-talent? De BBC meldt dat die laatste nu is opgepakt en een gevangenisstraf van 4 jaar tegemoet kan zien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Heel erg indrukwekkend waren de prestaties van het beoogde toptalent van Chelsea bij Vitesse tijdens zijn verhuurperiode niet, toch had de satellietclub van Chelsea vermoedelijk de echte Kakuta in de gelederen, die 2 seizoenen op rij zijn trainingen afwerkte in de betrekkelijke anonimiteit van Arnhem. De nep-Kakuta leidde ondertussen in nachtclubs en villa’s een luxebestaan als Gaël Kakuta, supertalent van Chelsea. Hij maakte voor zo’n 163.000 euro schade bij zijn slachtoffers.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

media_xll_7225163
Links: Medi Abalimba. Rechts: Gaël Kakuta. Foto via ()

Abalimba koos bewust de voetballer Kakuta uit om de boel te bedriegen. Een bekende naam, maar wel eentje waarbij de meesten zo één, twee, drie geen gezicht kunnen bedenken – in tegenstelling tot de meeste Chelsea-spelers. Bovendien lijkt hij er enigszins op. Het voordoen als Kakuta ging daarom betrekkelijk eenvoudig. Hij belde op naar restaurants en winkels, zichzelf uitgevend voor de manager van Kakuta, om te zeggen dat de speler een bezoek ging brengen en het verzoek om een discrete houding. Alibamba betaalde daarna rekeningen met gestolen creditkaarten. Bij bezoeken aan nachtclubs zei hij dat hij zijn portemonnee vergeten was in zijn limo – nadat hij champagne ter waarde van duizenden euro’s opdronk – en dat excuus werkte nagenoeg altijd. Hij spendeerde duizenden euro’s aan chauffeurs met Bentley’s en nam zelfs ooit vier vrouwen mee voor een helikoptervlucht.

Profvoetbalwereldje
Abalimba wist hoe hij de zaken moest aanpakken omdat hij zelf (zonder veel succes) een tijdje profvoetballer was. Door te leunen op zijn charisma en ervaring in de voetbalwereld wist hij precies hoe het er in het luxeleven van een profvoetballer aan toe ging. Uiteindelijk werd hij ingerekend toen hij in Manchester een villa huurde van 1000 euro per nacht.

Overigens is Gaël Kakuta niet de enige die last heeft van een dubbelganger. Louis van Gaal kan er ook over meepraten, blijkt uit dit interview met Mannen van de Radio.