Spring naar de content

Thuisbezorgd.nl verwijdert ‘superfoods is onzin blog’ na (een beetje) ophef

Als eten-bestelsite hip doen op sociale media met blogs én ondertussen niemand tegen het hoofd stoten, dat zijn twee dingen die niet samengaan. Zo ondervond in ieder geval Thuisbezorgd.nl. Een blog op de website met redenen waarom superfoods onzin zijn, werd dan ook weer heel snel verwijderd na een aantal klaagtweets.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

In de inmiddels verwijderde Thuisbezorgd.nl blog werd op een cynisch toontje de vloer aangeveegd met superfoods. Hieronder een fragment:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Superfood is hét woord van 2014. Je hoeft maar een blog te bezoeken en ze prijzen superfood aan in een groentesmoothie met gojibessen of chiazaad. Alles draait om bewustzijn, want iedereen wil natuurlijk gezond leven. En waarom niet? Jij verdient het om lang en gelukkig te leven. En wie dat niet vindt, is maar stom, onwetend en zielig. Onze zelfgemaakte slowfoods zetten we met trots op Instagram. #Healthyliving en zelfs BN’ers zijn helemaal into superfoods. Geen hamburger of pizza komt ons huis meer in, maar zijn die superfoods wel echt zo goed? Wij geven je redenen om kritisch naar deze hype te kijken, waarom de vraag naar superfood niet gezond is voor de wereld en welke onduidelijkheid hierover bestaat. Kortom: 5 redenen waarom superfood eigenlijk onzin is.”

Een weblog levert uiteraard de nodige ‘traffic’ op en vele clicks en dat is mooie reclame, maar een kritische houding aannemen ten opzichte van gezond eten als een bestelsite van voornamelijk pizza’s, patat en shoarma, dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Op Twitter werd er al heel snel kritiek geuit.

kritiek

Modern als Thuisbezorgd.nl is, zit het webcareteam er gelukkig bovenop en voordat de blog waarin superfoods werden bekritiseerd meer negatieve aandacht kon trekken, was deze alweer verwijderd. Damagecontrol om weglopende klanten te voorkomen. Thuisbezorgd.nl ging zodoende onmiddellijk door de knieën voor de kritiek van een klein aantal twitteraars. De blogger werd bovendien stevig aan de tand gevoeld vanwege de gewaagde uitspraken over ‘superfoods die eigenlijk onzin zijn’. Want blogspost ‘binnen bepaalde grenzen zijn prima’ maar dit is andere koek zo besloot het webcare team.

thuisbezorgd

Wij raden de blogger van Thuisbezorgd.nl aan de inhoudelijke stukken voortaan achterwege te laten en in het vervolg alleen nog maar ‘stukken binnen de grenzen van Thuisbezorgd.nl’ te schrijven. Iets met prachtige pizza’s sappige shoarma – van gepeperde meningen is men niet gediend.