Spring naar de content

Apple-baas uit de kast: Rusland verwijdert Jobs-monument

Tim Cook, baas van Apple, opvolger van Steve Jobs, is uit de kast gekomen. In de gehele westerse wereld bejubeld, want over het algemeen vinden mensen dat je je geaardheid niet moet verbergen. In Rusland denken ze daar ietsje anders over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Dat homo’s het in Rusland zwaar te verduren hebben is al langer bekend, maar dat na Cooks ‘coming out’ een monument ter ere van Steve Jobs in St. Petersburg is weggehaald wekt alsnog verbazing. Het monument, een grote iPhone met een interactief scherm waarop informatie over Jobs werd getoond, werd in 2013 werd het onthuld op de campus van een technische universiteit. Diezelfde groep heeft het nu weggehaald omdat het homopropaganda zou zijn en dus in strijd met de omstreden anti-homowet in Rusland. Blijkbaar is het voor de Rusland één pot nat: de geaardheid van één werknemer kan van een elektronicamerk een homopropagandamerk maken.

Als het aan prominent St. Petersburger en anti-homo activist Vitaly Milonov ligt, komt Cook Rusland in ieder geval niet meer in. Hij moet worden verbannen, want hij zou aids, ebola en gonorroe kunnen verspreiden.