Spring naar de content

Opmerkelijk: UWV maakt van wetenschapper een werkloze

Mohammed Chahim heeft gestudeerd, is gepromoveerd en is daarnaast ook nog eens raadslid voor de PvdA in het Brabantse Helmond. Maar ineens was hij op papier alles kwijt. Het UWV heeft van hem namelijk zonder dat hij het wist een werkloze gemaakt. De uitkeringsinstantie gebruikte ongevraagd zijn foto bij een leermodule over werkloosheid. En ineens heet hij geen Mohammed meer, maar Yousouf.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Mohammed Chahim klapperde even met zijn oren, toen iemand hem vertelde dat zijn foto door het UWV gebruikt werd. Mohammed heet daar ineens Yousouf en blijkt een ontslagen en werkloze ICT’er.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het gaat om een oude foto van de wetenschapper, die volgens hem in 2008 gebruikt is bij een interview. Hij heeft het UWV nooit toestemming gegeven om de foto te gebruiken. “Dat er een foto van mij gebruikt wordt, is op zich niet zo erg. Ik ben PvdA-raadslid en dus een publiek figuur. Maar op zo’n manier ligt natuurlijk anders. Want omdat veel mensen in Helmond mij kennen als raadslid, is het raar als zij mijn foto in deze context voorbij zien komen,” vertelt hij aan Omroep Brabant. Op de sociale media maakt het opmerkelijke voorval ook de tongen los.

Mohammed Chahim nam vanmorgen contact op met het UWV, maar kreeg in eerste instantie geen gehoor.

Inmiddels heeft de instantie wel gereageerd.

Het UWV heeft excuses aangeboden, laat de foto verwijderen en gaat uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Goed in de gaten houden dus of nu niet uw foto binnenkort wordt gebruikt.