Spring naar de content

Break The System wil grote opstand in Nederland veroorzaken

Het belooft dinsdag druk te worden op het Malieveld: de Facebookcommunity Break The System heeft inmiddels meer dan zestienduizend leden, en zo’n vierduizend van hen hebben aangekondigd komende dinsdag te gaan protesteren. Break The System wil een grote opstand veroorzaken en het politieke systeem veranderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sjoerd Hartholt

De groep zegt niet verbonden te zijn aan een politieke partij en op te komen voor de belangen van alle Nederlanders. Op de officiële website legt de organisatie uit wat ze precies wil. “Ons doel is om de burger centraal te stellen en Nederland weer humaan en sociaal te krijgen, met als gevolg een gezonde economie. Dit kan alleen behaald worden, wanneer er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in de politiek, de wet en onze samenleving.”

Break The System vindt dat er nogal wat misgaat in Nederland. “De rijken worden rijker en de armen worden armer. Er gaan miljarden euro’s de grens over, terwijl ruim twee miljoen Nederlanders in eigen land onder de armoedegrens leven. Onze ouderen worden financieel uitgekleed en aan hun lot overgelaten. De zorg gaat al jaren achteruit, minder kwaliteit, minder dekking, minder menselijkheid, minder verzorging, en toch moeten wij, het volk, elk jaar méér premie betalen, méér eigen risico betalen en vervolgens maken de zorgverzekeraars méér winst.”

Break The System heeft een hoop klachten over de Nederlandse regering, maar biedt naar eigen zeggen ook oplossingen. Deze zijn echter nog niet bekendgemaakt. De groep heeft wel werkgroepen ingesteld die onder meer nadenken over zorg, werk en inkomen, en armoede. De belangrijkste oplossing lijkt vooral ‘het doorbreken van het huidige politieke/bancaire systeem’ te zijn.

Inmiddels heeft Break The System een uitgebreide programmering voor 27 januari klaarstaan, waarbij een serie mensen op het Malieveld zal speechen over problemen in Nederland.