Spring naar de content

Opmerkelijk: bergbeklimmers vinden verdwenen vliegtuig na 54 jaar terug 

Chileense bergbeklimmers hebben in het Andes-gebergte de resten aangetroffen van een vliegtuig dat 54 jaar geleden van de rader verdween, en waarbij alle 24 passagiers om het leven kwamen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De bergbekimmers deden de opmerkelijke vondst op een hoogte van 3.200 meter, op zo’n 360 kilometer van de hoofdstad Santiago. De expeditieleider wil de exacte vindplaats nog niet bekendmaken, en zo vermijden dat er spullen worden gestolen en het (ramp)toeristen aantrekt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het toestel, een Douglas DC-3 verdween op 3 april 1961 en had aan boord ook voetballers van de profclub Green Cross. De ploeg had een uitwedstrijd gespeeld en was op de terugweg naar de hoofdstad toen het drama zich voltrok. De ploeg zat verspreid over twee vluchten, waarvan er een spoorloos verdween. Na wekenlang zoeken werd er voor de omgekomen spelers een begrafenisplechtigheid gehouden.

De klimmers konden een deel van de romp waarnemen en troffen ook beenderen aan van de overleden passagiers.