Spring naar de content

Zien dit weekend: Arnon Grunberg, duivelse maskers & de vergeten superheld

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

ArnonArnon Grunberg in College Tour
Twan Huys interviewt een van de meest toonaangevende auteurs van deze tijd: Arnon Grunberg. Een veelzijdige schrijver die veel van de wereld heeft gezien. Een openhartig gesprek met de alleskunner, die onlangs zijn moeder verloor.
‘College Tour: Arnon Grunberg’, vrijdag 20 februari om 20.30 op NPO3

Mulisch' Herenclub weer samen in De BalieZonder vagina en baarmoeder
In Witteman ontdekt onderzoekt Paul Witteman de kunstmatige mens. Deze aflevering gaat over de vijfduizend vrouwen die worden geboren zonder vagina of baarmoeder. Tegenwoordig is het voor hen ook mogelijk om een kind te krijgen. Witteman spreekt hierover met medisch bioloog Sjoerd Repping en met Kylie Boekelman, zelf geboren zonder vagina en baarmoeder.
‘Witteman ontdekt. Sleutelen aan de mens: Voortplanting’, vrijdag 27 februari om 21.28 op NPO2

zien dit weekend james ensorDuivelse maskers
Als de kunstenaar James Ensor (1860-1949) genoeg heeft van de negatieve recensies over zijn werk, besluit hij zich te verzetten tegen de kunstwereld. Dit doet hij door duivelse maskers in zijn werk op te nemen, wat hem grote bekendheid oplevert. Een documentaire over de dwarse Vlaamse schilder die de Belgische kunstwereld vernieuwde.
‘Close Up: James Ensor – Duivels die mij sarren’, zaterdag 28 februari om 10.25 op NPO1

zien dit weekend jongensJongens
De vijftienjarige Sieger ontmoet Marc op zijn atletiektraining. Het groeit al snel uit tot een hechte vriendschap, maar dan merkt Sieger dat hij meer voelt voor zijn beste vriend. De puber raakt verzeilt in een eenzaam gevecht met zichzelf. Jongens is de zesde en laatste telefilm die de VPRO deze weken uitzendt.
‘Jongens’, zaterdag 28 februari om 20.08 op NPO3

Arjen Lubach begint aan tweede seizoen Zondag met LubachStemTinder
Vorige week introduceerde Arjen Lubach in zijn Zondag met Lubach de StemTinder, een stemwijzer die laat zien welke partij u nu echt aantrekkelijk vindt. De ludieke app werd een hit. Lubach zal ongetwijfeld ingaan op het succes van zijn app, maar ook zijn andere commentaar op het wekelijkse nieuws is zeer vermakelijk.
‘Zondag met Lubach’, zondag 1 maart om 21.50 op NPO3

zien dit weekend birdmanVergeten superheld
Oscarwinnaar Birdman gaat over een vergeten acteur die ooit de glansrol van superheld speelde. Met een eigen toneelstuk op Broadway is de acteur vastbesloten om zijn carrière – en zijn waardigheid als artiest – te redden. Micheal Keaton, die ooit Batman speelde, vertolkt de rol van acteur Riggan. Birdman heeft zijn Oscar vooral te danken aan het gebruik van extreem lange takes.
‘Birdman’ draait nu in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer