Spring naar de content

Voor een schilderij van deze kunstenares (8) betaalt u 46 duizend euro

Haar leeftijdsgenootjes plakken hun tekeningen nog gewoon op de koelkast, maar de achtjarige Aelita Andre heeft al een creatieve loopbaan waar de gemiddelde (volwassen) kunstenaar jaloers op kan zijn. Haar schilderijen hangen inmiddels in een ware kunstgalerij in Londen, en gaan als warme broodjes over de toonbank. En daar wordt ook nog eens een kapitaal voor neergelegd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Jong geleerd is oud gedaan is een spreekwoord dat de Australische Aelita Andre op het lijf geschreven is. Het wonderkind begon te schilderen toen ze negen maanden jong was. Op tweejarige leeftijd exposeerde ze voor het eerst, in Melbourne, en sindsdien heeft ze de aandacht van de kunstwereld op zich weten te vestigen. Die roemt haar om haar creativiteit en kleurgebruik. Het is sindsdien erg snel gegaan met de kleine kunstenaar; voor een schilderij van haar hand wordt gemiddeld 46 duizend euro neergeteld. Prijzen waar menig kunstenaar jaloers op zal zijn.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
kunstenaarwerk640
Bron: Andre’s Facebook

Galeriehouder Peter Gagliardi, die haar werk nu exposeert in Londen, vertelt: “Aelita heeft de kunstwereld veroverd en ze is terecht al geprezen als een genie van deze tijd. Het woord wonderkind wordt niet vaak gebruikt in de kunstwereld en hoewel ze nog heel jong is, wordt Aelita vergeleken met abstracte kunstenaars als Jackson Pollock en andere grote namen uit de wereld van het abstract expressionisme en de surrealistische kunst. Ze heeft zich snel ontwikkeld en is een spannende weg ingeslagen. De wereld ligt echt aan haar voeten.” Enkelen spreken van ‘mini Monet’.

Aelita Andre heeft hogere doelen gesteld dan het verdienen van een leuk inkomen. “Het is mijn grote droom om de natuur te redden, naar de ruimte te reizen en paleontoloog of wetenschapper te worden,” vertelt ze. Voorlopig houdt ze het toch nog bij schilderen. “Want dat is wat ik het liefste doe.”