Spring naar de content

Fotoserie: oldtimers in winterslaap

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week:  fotograaf Michael Schaap uit Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Michael Schaap (Campinas, Brazilië, 1989) is tweedejaars student fotografie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over zijn werk
“Het is mei, en dat betekent dat de oldtimers weer van stal gehaald kunnen worden. Eindelijk! Voor de serie Winterslaap zocht ik de eigenaren van dergelijke auto’s op. Hoe komen zij de wintermaanden door zonder hun geliefde bolide? Het project is ontstaan vanuit het volgende statement: ‘Fiction reveals truths that reality obscures.’ De genoemde fictie zijn de ingrepen van mij als fotograaf; ik neem de vrijheid om de figuranten nauwkeurig te positioneren en de omgevingen zo veel als nodig is naar eigen hand te zetten. Deze ingrepen hebben als doel mijn narratief te versterken. Ik gebruik mijn fictie om te vertellen over de realiteit en zie dit werk ook als semi-documentair, ik nodig de beschouwer uit om deel te nemen in de door mij geconstrueerde wereld en deel emoties van liefde en zorgzaamheid.
Low Rider, waarvan u hieronder drie foto’s ziet, is een serie waar ik in de zomer aan werk. Ik verbeeld de essentie van deze extravagante auto’s uit de Low Rider-subcultuur. Deze essentie is het overbrengen van enkel een visuele ervaring. Dat is dan ook wat ik met mijn beelden wil uitdragen naar de beschouwer: enkel bewondering voor de schoonheid van het object, verder niets.”

Meer werk van Michael Schaap vindt u hier.

Low Rider_01
Low Rider I
Low Rider_02
Low Rider II
Low Rider_03
Low Rider III
Winterslaap_01
Winterslaap I
Winterslaap_02
Winterslaap II
Winterslaap_03
Winterslaap III
Winterslaap_04
Winterslaap IV
Winterslaap_05
Winterslaap V
Winterslaap_06
Winterslaap VI
Winterslaap_07
Winterslaap VIIBen je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.