Spring naar de content

Hockeysters winnen ook van Zuid-Korea

De Nederlandse hockeysters hebben zondag ook hun tweede poulewedstrijd in de halvefinaleronde van de Hockey World League in Brasschaat gewonnen. Oranje versloeg Zuid-Korea met 2-1.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Eva de Goede opende de score in de vijfde minuut. Een Koreaanse treffer uit een strafcorner vier minuten later werd toegekend aan Seunga Park. Het beslissende doelpunt werd aan het begin van het vierde kwart geforceerd door Ginella Zerbo die haar Koreaanse tegenstander onder druk zette, de bal veroverde, de cirkel in dribbelde en de vrijstaande Maria Verschoor aanspeelde die kon scoren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

11-0
Bondscoach Sjoerd Marijne begon de wedstrijd zondag met hetzelfde elftal dat zaterdag met 11-0 won van Frankrijk. Dat dat potje prijsschieten zou worden, was eigenlijk al op voorhand duidelijk. De Franse trainer Steven Colledge kreeg deze week pas het verzoek een selectie op te trommelen. Hij vond onder anderen Demi Lefranc, die vorige week met de A-meisjes van HDM Nederlands kampioen werd, en Fiona Dalhuijsen bereid mee te doen. De laatste, speelster van het uit de eerste klasse gedegradeerde Strawberries in Velsen, moet tussendoor nog wel even naar huis om tentamen te doen.

Rio 2016
Oranje speelt in de poule nog tegen Japan en Italië. De eerste drie van het eindklassement in Brasschaat plaatsen zich voor Rio 2016 en voor het eindtoernooi van de HWL eind dit jaar in Argentinië.