Celstraf geëist tegen de zes ‘klanten’ van Kimberley (16)

De Redactie 9 jul 2015 Leven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag gevangenisstraffen tot één jaar celstraf geëist tegen zes mannen voor het plegen van ontucht met de toen 16-jarige Kimberley in een hotelkamer in Valkenburg.

De zes mannen hoorden straffen eisen van zes tot twaalf maanden, waarvan bij vijf verdachten twee tot vier maanden voorwaardelijk. De aanklager eiste tegen één van de verdachten een onvoorwaardelijke straf van twaalf maanden.

De mannen worden ervan verdacht seks te hebben gehad met Kimberley – niet de echte naam van het meisje, maar de naam die boven de seksadvertenties op het internet stond. De verdachten meenden dat ze 18 jaar of ouder was. Maar dat pleit hen niet vrij, benadrukt het OM. De klant moet zich ervan vergewissen of de prostituee meerderjarig is. De zes verdachten zijn de eersten van in totaal 29 mannen die ontucht zouden hebben gepleegd met het meisje.

Zestig klanten
Tegen de 32-jarige Armin A., die haar zou hebben aangezet tot prostitutie en haar onttrokken zou hebben aan het ouderlijk gezag eiste het OM vorige maand drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het meisje moest eind vorig jaar in tien dagen tijd zeker zestig klanten afwerken in hotels in Valkenburg. Volgens het OM had A. de kamers gehuurd en onderhandelde hij met klanten, ook over het vrijen zónder condoom.

Reageer op artikel:
Celstraf geëist tegen de zes ‘klanten’ van Kimberley (16)
Sluiten