Spring naar de content

Webcam-rotonde in Purmerend vergaart internationale bekendheid

Een rotonde in Purmerend is al maanden erg populair op het internet. We kunnen met enige terughoudendheid zelfs spreke van een hype. De rotonde is live te volgen via een webcam, en de livestream wordt door duizenden tegelijk bekeken nadat het eerder dit jaar een bescheiden hitje werd in eigen land. De hele wereld kijkt mee, en dat dan weer gekke taferelen op van waaghalzen die in de spotlights willen staan. Zo besloot ene Johan zich gisterenavond in een heksenpak te hullen, bezem tussen de benen incluis, en enkele rondes voor de camera te rennen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

De actie ging volgens Johan zelf bijna niet door. Op de sociale netwerksite Reddit – waar de livestream op werd doorgeplaatst – laat hij weten dat een agent hem tegenhield toen hij op de fiets aankwam. Beste Johan had namelijk geen identiteitskaart bij zich, en hij was in heksenpak. Dat was nogal raar. Naar eigen zeggen vond de vrouwelijke collega van de agent die hem ondervroeg dat ook. Hij moest het laten gaan en weer aan het werk gaan. Volgens Johan kwam de agent later op de avond terug om een foto van Johan de heks te nemen, als bewijs voor zijn collega’s.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Waar of niet waar, de webcambeelden van softwarebedrijf Archie een hit. Voor het oog van duizenden haalden gisteren verschillende Purmerenders wel meer bijzondere capriolen uit door cryptische boodschappen als ‘OP=faggot’ en ‘Reddit=4fags’ op de rotonde te kalken. Anderen tekenden voorheen een zogeheten ‘dickbutt’ op de stenen. De politie maakte diep in de nacht enkele rondes, waarna het uit was met de pret.

Op het moment van schrijven staat er alweer een nieuwe mededeling op de tegels gekalkt.