Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Beste1FDe moderne wielrenner lijkt wel een voetballer, zó saai
Vroeger wilde Froome nog weleens spontaan boos weglopen uit een persconferentie na vragen over zijn vermeende dopinggebruik. Nu begint hij met een doodleuk verhaal waarom hij zulke vragen best begrijpt. Columnist Auke Kok vindt dat maar saai. En toen ook nog dat bekertje met urine.

 

2012-08-15 15:29:29 BIDDINGHUIZEN - Een jongen staat in Flevoland in een graanveld. Door onder meer de tegenvallende oogst in de Verenigde Staten is de graanprijs gestegen. Daarvan profiteren de boeren in Nederland, waar wel een goede oogst is. ANP ROBIN UTRECHT

Waarom iedereen plotseling ‘allergisch’ is voor gluten
Steeds meer mensen kopen gluten- of lactosevrije voeding omdat ze geloven dat ze de klassieke tegenhanger niet goed verdragen. Toch noteren experts geen toename van voedselintoleranties. Hoe ontstaan die subjectieve klachten dan? Susanne Schäfer scheidde voor het Vlaamse wetenschapstijdschrift EOS de zin en onzin over 'fout voedsel'.

 

Culemborg Auto onder de trein. Foto William HoogteylingSpoorwegmoord: Paula was een blok aan het been
In 2003 zou Peter van B. in zijn toenmalige woonplaats Culemborg opzettelijk zijn auto tot stilstand hebben laten komen op een spoorwegovergang, voor een aanstormende intercity. Van B. wist op tijd uit zijn te ontsnappen, zijn echtgenote niet. Zij kwam ter plekke te overlijden. Ruim tien jaar na dato is de zaak nog altijd omringd door onduidelijkheid. Ton van Dijk is al jaren geïntrigeerd door deze 'treinmoord', en schreef een negen pagina's tellend verhaal.

 

Beste1DVeertien toneelstukken voor deze zomer - gratis en vanuit uw luie stoel te bekijken
Voor toneel hoef je al lang niet meer naar het toneel. Ook vanuit uw eigen huiskamer kunt u Pierre Bokma, Halina Reijn en Elsie de Brauw zien schitteren in 's lands en 's werelds mooiste toneelstukken. Nick Muller selecteerde er veertien.

 

Beste1A
Eindelijk! Fopsultan Erdoğan knalt op eenzame IS-wolven

In de week waarin de aanslagen van Anders Breivik werden herdacht in Noorwegen, besloot de Turkse premier Erdoğan de aanval te openen op Islamitische Staat in eigen land, en buurland Syrië. De veronderstelde aanleiding: de zelfmoordaanslag van een eenzame wolf tijdens een Koerdisch jongerenfeest in Suruç. Arthur van Amerongen schreef een vertoog over de eenzame wolf, en het verschil tussen een Joodse extremist en een islamitische.