Spring naar de content

Zien dit weekend: Sybrand van Haersma Buma’s Sneek, Bløf & Tu Dors Nicole

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

2015-06-30 14:49:23 DEN HAAG - Sybrand Buma (CDA) tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het Sneek van Sybrand van Haersma Buma
In het KRO-NCRV-programma Ik neem je mee neemt CDA-voorman Sybrand van Haersma Buma presentator Joris Linssen mee naar de Sneek. Buma is weliswaar geboren in Workum, maar al gauw daarna verhuisde zijn familie naar Sneek. De vader van Van Haersma Buma was maar liefst drieëntwintig jaar de burgemeester van de Friese stad, tot zijn pensioen in 1993.
‘Ik neem je mee’, vrijdag 7 augustus om 19.30 op NPO 1

1024px-BløfBløf
Na zes jaar proberen brak Bløf door in 1998. De komst van drummer Chris Götte bleek een slimme zet, al kreeg de Zeeuwse band in 2001 een enorme klap toen de drummer omkwam bij een ongeluk. Het Verhaal Van… vertelt Bløf’s rise to fame aan de hand van anekdotes van vrienden en familie. Naast dieptepunten komen ook hoogtepunten, zoals het optreden op Concert at SEA aan bod.
‘Het Verhaal Van… Bløf’, vrijdag 7 augustus om 21.15 op NPO 3

Hotel_Excelsior_(Venedig)-InnenhofHotels met grandeur
Altijd al eens willen weten wat er achter de deuren van de meest prestigieuze hotels plaastvindt? De Engelse acteur Richard E. Grant nam een kijkje achter de schermen van Venetiaanse accomodaties. Zo bezoekt hij de erfgename van de Bauerhotels, het prominente Hotel Danieli en het Excelsior, populair tijdens het filmfestival van Venetië.
‘Hotel secrets with Richard E Grant’, zaterdag 8 augustus om 22.10 op Eén

zdw jagtenKindermisbruik
In de Deense film Jagten werkt Lucas (Mads Mikkelsen) bij een crechè. Wanneer hij ervan wordt verdacht het dochtertje van zijn goede vriend te hebben misbruikt, neemt het leven van Lucas een vreselijke wending. Zijn buurt, zijn vrienden – iedereen keert zich tegen hem. Lucas moet er alles aan doen om de hele dorpsgemeenschap te overtuigen van zijn onschuld, maar is hij dat ook echt? Regisseur Thomas Vinterberg schreef het scenario samen met Tobias Lindholm, de scenarist van de populaire serie Borgen.
‘Jagten’, zaterdag 8 augustus om 22.35 op NPO 2.  Bekijk hier de trailer

timthumbJantje van Amsterdam en Rooie Jos
In 2009 kwam Foute Vrienden uit, een spraakmakende documentaire van Roy Dames. De regisseur volgde diverse ‘bloedgabbers’ uit het Amsterdamse criminele circuit voor een periode van maar liefst vijftien jaar. De jongens hunkeren naar vrijheid en proberen los te komen uit de criminaliteit, maar dat is zo makkelijk nog niet. Nu kijken Dames en twee hoofdpersonen (Jantje van Amsterdam en Rooie Jos) terug op het filmproces.
‘X jaar na dato’, zondag 9 augustus om 13.00 op NPO 2. De documentaire bekijkt u hier

2004-07-15 14:04:00 FILES - Dutchman Jeroen Dubbeldam jumps on his horse De Sjiem during a show jumping competition of the CHIO World Equestrian Festival in the western town of Aachen, 30 June 2002. Dubbeldam, actual holder of the olympic title, is one of the keenest rivals for German riders, when international concurrence competes during the CHIO lasting until 18 July 2004. The equestrian festival gives the opportunity to the world©s best riders to control their positions prior to the Olympic Games 2004 in Athens. AFP PHOTO BONGARTS/CHRISTOF KOEPSEL GERMANY OUT TO GO WITH STORY

Gouden schimmel
Ruiter Jeroen Dubbeldam wilde het vaak opgeven met zijn paard De Sjiem. Hoewel de schimmel springkracht bezit is het maar een moeilijk dier. Dubbeldam zet toch door en weet uiteindelijk als eerste Nederlander op een individueel toernooi goud te behalen. Op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney wint hij een gouden plak. De Sjiem is met pensioen. Hoe gaat het nu met het edele dier?
‘Andere tijden sport: Een Schimmel van Goud’, zondag 9 augustus om 23.10 op NPO 1

zdw tu dors nicoleVerveelde zomer
De Canadese Nicole (Julianne Côté) probeert de zomer door te komen. Haar ouders zijn op vakantie, ze heeft het huis voor zichzelf alleen – op haar broertje na dan, die ineens een band in de garage begint. HP/De Tijd oordeelde: “De kracht van de film is dat je langzaam wordt meegenomen in het universum van Nicole, met eigen logica en eigen wetten. It’s about the journey, not the destination.”
‘Tu Dors Nicole’, is te zien in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer

Onderwerpen