Spring naar de content

Deze drie Nederlanders behoren (wederom) tot ’s werelds best betaalde dj’s

Calvin Harris is ook in 2015 de best betaalde deejay. Net als vorig jaar staat hij bovenaan de lijst van ‘electronic cash kings‘ van Forbes. Dit jaar harkte de Schot 66 miljoen dollar bij elkaar, zo’n 57 miljoen euro. Onze eigen Thijs Michiel Verwest (46), beter bekend als DJ Tiësto, wist zo’n 36 miljoen dollar (31 miljoen euro) op te brengen, en staat op de derde plaats.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Tussen Harris en Tiësto in staat de Fransman David Guetta, die de afgelopen twaalf maanden een miljoen dollar meer verdiende dan Verwest. Een paar miljoen dollar verderop staan Skrillex en Steve Aoki, die de vierde en vijfde plek delen en beiden circa 24 miljoen dollar bijeenschraapten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nederlanders
Naast Tiësto staat ook de piepjonge Martijn Garritsen (19), artiestennaam Martin Garrix, in de lijst van de tien best betaalde deejays wereldwijd. Garrix moet het doen met de achtste plek, achter Avicii (Tim Bergling) en Kaskade (Ryan Raddon). Liefst 17 miljoen dollar (15 miljoen euro) draaide de jongeling bij elkaar, onder meer dankzij het enorme succes van de single Animals. Afrojack, ook wel Nick van de Wall, sluit de toptien af met 16 miljoen dollar.

De top-10.
1. Calvin Harris – 66 miljoen dollar
2. David Guetta – 37 miljoen dollar
3. Tiësto – 36 miljoen dollar
4. Skrillex – 24 miljoen dollar
5. Steve Aoki – 24 miljoen dollar
6. Avicii – 19 miljoen dollar
7. Kaskade – 18 miljoen dollar
8. Martin Garrix – 17 miljoen dollar
9. Zedd – 17 miljoen dollar
10. Afrojack – 16 miljoen dollar

Beeld: Flickr | Kmeron

Onderwerpen