Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

MarcieOvermars_HP_klein

Gerommel in het technisch hart
Ze zitten in een proces, de vriendin en Frank Heinen. Dat proces duurt al een tijdje. ‘Komt onder meer door de steeds wisselende functies die we bekleden binnen het gebeuren van de relatie. We mogen eigenlijk niet klagen, want de prestaties zijn nog altijd goed – dat kunnen lang niet alle stellen zeggen – maar wij zijn niet zomaar een stel. Wij zijn de vriendin en ik.’

Anti-islambeweging Pegida zal geen stille dood sterven
“Pegida is geen bruinhemdenbeweging. Nooit,” aldus een 60-jarige demonstrante, aanwezig bij de eerste verjaardag van de Duitse anti-islambeweging Pegida in Dresden. Geen nazi’s, dus. Maar volgens tegenstanders hebben ze wel ‘haat in hun harten’. Frank Verhoef nam de balans op, een jaar na de oprichting van Pegida.

Oud-politicus Willem Aantjes (1923 – 2015) was een einzelgänger
Woensdag overleed oud-politicus Willem Aantjes op 92-jarige leeftijd. Aantjes begon zijn politieke carrière in 1959 als Tweede Kamerlid voor de Antirevolutionaire Partij, de ARP. Als eerste fractievoorzitter van de latere fusiepartij het Christen-Democratisch Appèl gold hij als een van de machtigste politici van Nederland. Maar aan zijn politieke loopbaan kwam in 1978 abrupt een einde, toen oorlogsonderzoeker Loe de Jong hem ervan beschuldigde lid te zijn geweest van de Waffen-SS. Aantjes ontkende, maar trad vanwege de ontstane commotie toch af. Nick Muller memoreerde Aantjes.

Hoe de NPO onbekende artiesten ontdekte, en ze helemaal stuk draaide
Van de publieke omroep verwacht je dat ze makkelijker onbekende artiesten onder de aandacht brengen dan de commerciëlen. Daarom konden zij Dotan en Kensington oppikken en helemaal stuk draaien, wat er sterk aan heeft bijgedragen dat Dotan en Kensington thans tot de populairste artiesten van ons land behoren. Klaas Knooihuizen stelt u voor aan de onbekende band Viet Cong.

Waar was u toen u hoorde dat Tofik Dibi gay is?
Arthur van Amerongen
weet het nog precies: ‘Ik weet het nog precies: ik stond aan de toog van de Arabische homokroeg Habibi Ana in de Lange Leidsedwarstraat in Amsterdam en het was rond de millenniumwisseling. Tofik Dibi was toen trending in die kringen, vooral omdat hij een piepjonge en aanstootgevende nieuwkomer uit het exotische Osdorp was en dus hot.’