Spring naar de content

Van der Poel is terug en viert dat met een podiumplek

Blessureleed hield hem lange tijd aan de kant, maar wereldkampioen Mathieu van der Poel is terug en reed bij zijn eerste veldrit van het seizoen direct naar een derde plaats. Dat belooft wat voor de rest van het jaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Van der Poel blesseerde zich in augustus bij een val in de Tour de l’Avenir. Door een conditieachterstand – de jongeling is pas vier weken weer volop in training – waren zijn verwachtingen voor zijn eerste optreden van het seizoen niet hoog. Hij mikte op in het Belgische Koksijde een plek in de top tien.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het rennersbloed van Van der Poel kroop echter weer waar het niet gaan kan en de twintigjarige veldrijder nam vanaf de start op het duinenparcours het initiatief en zelfs een kleine voorsprong. Na twee foutjes raakte hij op achterstand en leek zijn wedstrijd in de kou en modder in een ploeterpartij te eindigen. Toch meldde hij zich in de slotronde nog in de strijd om de derde plaats.

Nys wint
Voor Van der Poel vochten twee Belgen om de dagzege. Veteraan Sven Nys (39) won in de eindsprint de strijd om de hoogste podiumplaats van zijn 21-jarige landgenoot Wout van Aert. De Nederlandse wereldkampioen gaf een minuut toe op de Belgische concurrentie. Europees kampioen Lars van der Haar volgde op zes seconden.

De goede prestaties van de twee jonge Nederlanders geeft de veldrijdfan hoop. Met Van der Poel in de regenboogtrui en Van der Haar als Europees kampioen, zijn de belangrijkste prijzen in ieder geval in Nederlandse handen. En het duo is in staat de Belgische hegemonie in de cyclocross nog verder af te laten nemen.

Uitslag
1. Sven Nys 1.02.39
2. Wout van Aert +0.04
3. Mathieu van der Poel +1.06
4. Lars van der Haar +1.12
5. Laurens Sweeck +1.19

Stand wereldbeker
1. Van Aert 220 punten
2. Nys 215 punten
3. Van der Haar 200 punten
4. Kevin Pauwels 161 punten
5. Sweeck 145 punten

Onderwerpen