Spring naar de content

Wat Michiel Kramer en Filippo Inzaghi gemeen hebben

Een van de wereldkampioenen voetbal van 2006, kon niet voetballen. Dat onthulde Jaap Stam, oud-teamgenoot van Filippo Inzaghi, later dat jaar. Inzaghi deed vanuit zichzelf nooit mee met de rondo op de training. Dan stond hij alleen maar in het midden. Scoren kon hij wel. Net als 'de leuke geinige gekke rare maffe' Feyenoord-aanvaller Michiel Kramer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Michiel Kramer heeft dit seizoen gemiddeld 25 balcontacten per doelpunt na veertien speelronden in de eredivisie. Het laagste gemiddelde balcontacten van alle spelers in de nationale competitie. Totaal schoot hij tot dusver acht keer raak in de huidige jaargang, en had hij 203 keer de bal. Het doet opnieuw denken aan Filippo Inzaghi. Ook Kramer wordt liever overgeslagen, totdat het doel in zicht komt.

Afgelopen zaterdag trof de lange spits driemaal doel tegen Excelsior. Na afloop zei hij dat het aantal balcontacten niet relevant is. Hoeveel hij er dan had? 'Drie heel goede in ieder geval, die gingen erin,' aldus Kramer. Het was overigens Kramers eerste hattrick voor Feyenoord in de Eredivisie, die afgelopen zomer overstapte naar de Rotterdammers. Het Engelse Brentford, dat zijn selectie samenstelt met de behulp van statistieken, schreef Kramer juist af. De spits zou te veel afhankelijk zijn van geluk.

Eén keer raken
Misschien moet Kramer - mocht hij toch een buitenlands avontuur ambiëren - het met zijn spelopvatting zoeken in de Serie A, de competitie waar Pippo Inzaghi groot werd. De competitie waarin Inzaghi in het seizoen 1996-97 topscorer werd en het tweemaal tot nationaal kampioen schopte.

Voorlopig geniet Feyenoord nog van de doelgerichtheid van zijn spits. Concurrentie kent Kramer in ieder geval amper op het gebied van weinig raken en veel scoren. Schaart Brentford dat nog steeds onder geluk? Het kan de spits waarschijnlijk weinig schelen.

Een overzicht van het aantal balcontacten per doelpunt na veertien speelronden in de Eredivisie.

Speler Goals Balcontacten Gemiddeld aantal balcontacten per doelpunt
1. Michiel Kramer 8 203 25
2. Abiola Dauda 3 96 32
3. Luuk de Jong 13 578 45
4. Danny Hoesen 3 152 51
5. Mike Havenaar 8 410 51

Bron: De genoemde Eredivisiestatistieken zijn afkomstig van Opta.