Spring naar de content

Waarom Barney wel moest winnen

Raymond van Barneveld heeft zondag gewonnen in de tweede ronde van het WK Darts met 4-3 van Stephen Bunting. Barney hield zich staande in een spannende wedstrijd tegen de sterk gooiende Brit door ijzersterke finishes, zijn fans en een andere reden waardoor zondag zijn geluksdag was.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De oud-wereldkampioen werd zondag opa van kleinzoon Mason, zo liet hij trots op Twitter weten.

Bunting ofwel The Bullet gooide sterk, zelfs enkele 180’s achter elkaar, en Van Barneveld had hier zichtbaar moeite mee. Zijn ijzersterke finishes zorgden echter dat hij bij kon blijven. Barney pakte een finish van 131 in een beslissende leg. Er kwam een zevende set aan te pas komen, die Van Barneveld pakte met een tops:

Tussen de vele fans, ofwel het Barney Army, kwamen we nog een hele bijzondere tegen:

Meer Nederlanders
Barney is door naar de derde ronde van het WK waar hij nog meer Nederlanders treft. Zo leek Vincent van der Voort zondag uitgeschakeld te worden, maar hij herstelde en won met 4-2 van Kyle Anderson uit Australië. Ook Benito van de Pas is door. Hij was met 4-2 te sterk voor Dimitri van den Bergh uit België. Dinsdag speelt Barney weer tegen landgenoot en titelfavoriet Michael van Gerwen, die Darren Webster met 4-0 verpletterde.