Spring naar de content

Een transgender, of: de schoonheid van bloesem in de winter

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Mariska Kerpel uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Mariska Kerpel (1991) studeerde in 2014 af als fotograaf aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Over haar werk
“Ik zie mijzelf als poëtisch beeldmaker, omdat ik vaak werk vanuit symbolen en metaforen. Belangrijke onderwerpen in mijn werk zijn de mens, de natuur en culturen en subculturen.
“Voor mijn afstudeerwerk Limelight, waarvan u hieronder een weerslag vindt, heb ik me verdiept in de wereld van transgenders. Samen met hen heb ik gezocht naar manieren om de frictie die zij tussen lichaam en geest voelen te verbeelden. Limelight verbeeldt uiteindelijk een wereld waarin de regels van de natuur – zoals wij die kennen – niet gelden. Zoals de transgender in transitie gaat, zo is de natuur dat ook gegaan in mijn serie. Want we zouden verbaasd zijn als er in de winter bloesem aan de bomen zou groeien, maar we zouden het aan de andere kant ook een prachtig verschijnsel vinden. Door middel van metaforen heb ik verbeeld hoe het voelt om in een verkeerd lichaam te zijn geboren, hoe het voelt om niet volledig man of volledig vrouw te zijn. Maar ik laat ook zien dat in dat er schoonheid in zit.”

Meer werk van Mariska Kerpel vindt u hier.

1

 

2

 

3

4

 

5

 

6

 

8

 

9

 

12 (1)

 

19

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

Onderwerpen