Spring naar de content

Hoe romantisch sporters (niet) zijn op Valentijnsdag

Het is Valentijnsdag, u weet wel die dag dat uw partner/scharrel/moeder van uw kinderen/huisgenote/friend with benefits een ontbijtje op bed verwacht al dan niet met een bosje bloemen (en nee, niet een van het tankstation). Zouden sporters zo romantisch zijn en deze dag vol liefde groots vieren? We zochten het voor u uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Na onze eerste zoektocht waren we lichtelijk teleurgesteld. Wielrenner Bauke Mollema wist wel dat het de dag der liefde was, maar in plaats van iets romantisch met zijn vriendin te doen, nam hij een andere liefde mee uit:

Het kan nog erger. Tennisser Milos Raonic (nummer 11 op de wereldranglijst) kijkt basketbal en lijkt Valentijnsdag gewoon te zijn vergeten. 

Ook shorttracker Freek van der Wart tweet alleen over de finale van de 500 meter en de relay die hij vandaag voor de boeg heeft.

Finaledag
Bestaan er dan echt geen romantici onder de sporters? Gelukkig kwamen we ook nog sporters tegen die deze liefdesdag herinnerden. Richard Krajicek combineert Valentijnsdag met de finaledag van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Vanmiddag spelen Martin Klizan en Gael Monfils tegen elkaar.

Ook Ruud Gullit is Valentijn niet vergeten

En Eljero Elia plaatste wel een heel romantische foto op Instagram:

Happy Valentijn

Een foto die is geplaatst door Eljero Elia (@eljeroelia) op

De foto van Max Verstappen en zijn grote liefde is ook wel heel lief. 

Maar het meest romantische nieuws kwam wel uit onverwachte hoek. Louis van Gaal is stiekem een ontzettende romanticus. Tijdens de persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Sunderland vertelde hij dat hij zijn spelers vrijaf heeft gegeven, zodat ze hun vrouwen kunnen verwennen. Hij nog iets verder: “Zelf verwen ik mijn vrouw Truus elke dag, niet alleen op Valentijnsdag.” Wat dan, wat dan, vroeg een iets te nieuwsgierige journalist. Van Gaal antwoordde: “We gaan iets heel speciaals doen, maar dat ga ik niet verklappen. Dat is heel privé.” Laten we dat ook maar zo houden.