Spring naar de content

Hoe dierenpark Emmen een ‘adventure zoo’ werd

Dierenpark Emmen is niet meer: dit voorjaar zijn de dieren – de spannende dieren welteverstaan – verhuisd naar het naburige Wildlands Adventure Zoo, een ‘belevingspark’. Het voormalige Dierenpark moet een creatieve broedplaats worden. Op reportage langs oud en nieuw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het Raadhuisplein is een groot, nieuw plein in Emmen. Het verbindt het oude centrum rond de Grote Kerk met de nieuwe Wildlands Adventure Zoo. Op een donderdagochtend in mei is het plein grotendeels leeg. Aan de noord- en oostkant liggen het gemeentehuis en het overdekte winkelcentrum, met daarachter het oude dierenpark; aan de zuidwestkant vind je de entreegevel van Wildlands en het Atlas Theater, van een vorm en omvang die passen bij de ambities van Emmen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen