Spring naar de content

Hoe de gezondheid van Hillary plots de show stal

Twitter explodeerde nadat er beelden verschenen van de 68-jarige Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Op het filmpje is duidelijk te zien dat Clinton wankelt en door haar beveiligers wordt opgevangen. De voorlopige diagnose: volgens haar huisarts heeft Clinton een longontsteking.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

Naar eigen zeggen raakte Clinton zondag, tijdens de herdenkingsceremonie voor de aanslagen van 11 september in New York ‘oververhit’. Op het wankel-filmpje stapt ze in een busje om naar het appartement van haar dochter in Manhattan te gaan. Volgens haar woordvoerder om bij dochter Chelsea bij te komen van de middag. Bij haar vertrek van het appartement stond ze kort het publiek te woord: ‘Het is een prachtige dag in New York’ en ‘Ik voel me goed’.

Enkele uren na het incident kwam Clintons huisarts, dr. Lisa R. Bardack met een statement. Mevrouw Clinton zou last hebben van een verkoudheid naar aanleiding van allergieën, zij zou tijdens de herdenking ‘oververhit’ en ‘uitgedroogd’ zijn geweest, zij kreeg de diagnose longontsteking en het advies om ruimte te maken in haar agenda voor wat rust.

Clinton zou deze maandagochtend op een tweedaagse campagnetrip naar California, deze heeft ze inmiddels afgezegd. Amerika speculeert al langer over de gezondheid van Hillary. Haar campagneteam zegt alle aantijgingen over de gezondheid van Clinton ‘een gestoorde samenzwering’ te vinden.

Fanatiek Twitteraar Donald Trump heeft wonderbaarlijk genoeg nog niet gereageerd op de gezondheid van zijn tegenstander. Trump (70) en Clinton (68) zijn op president Ronald Reagan na (was 73 tijdens zijn campagne) de oudste presidentskandidaten uit de geschiedenis.

De grote vraag is of de gezondheid van Clinton verder effect zal hebben op haar campagne.