Spring naar de content

Herontdek je mannelijkheid in de mancave van Humberto

Elf oktober 2016 kan de geschiedenis in als een heuglijke dag. Op de Kalverstraat opent Humberto Tan een heuse ‘mancave‘. Een donjon van testosteron, waar de moderne Nederlandse man met een gerust hart onder zijn soortgenoten kan zijn terwijl de vrouwen winkelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Een soort ballenbak voor volwassenen dus. Zonder pislucht en zaaddodende weekmakers, maar met spelcomputers, hippe biertjes en de – inmiddels obligate – besnorde barbier. Terwijl het woord ‘mancave’ voor de leek misschien meer doet denken aan een ietwat smoezelig etablissement op de Reguliersdwarsstraat (zo eentje met ronde gaten in de toiletwandjes) is de mannengrot van Humberto te vinden op de Kalverstraat. De vermoeide vent kan er ontspannen onder zijn soortgenoten, zonder daarbij lastiggevallen te worden. Vrouwen worden aan de deur geweigerd. Kunnen de mannen doen waar ze goed in zijn: ongestoord ‘locker room talken’ met gelijkgestemden of een bangalijst met gewillige hertjes opstellen.

Eigenlijk is het een grappig fenomeen, hoe ‘de man’ herontdekt lijkt te zijn door de commercie. Eerst kregen we de nog enigszins begrijpbare, edoch ietwat prijzige hipsterbarbiers. Deze kappers, heel erg hetero en met een collectie tatoeages waarop de gemiddelde negentiende-eeuwse zeebonk jaloers zou worden, maakten korte metten met corporale matten en andere weelderige Hollandse gelmanen, waarvoor dank. Maar daarna sloeg het -zoals vaak met trends- al snel ietwat door. Zo kwam er onder anderen mannenwijn (uit blik!), ‘kaas voor kerels’ en, een persoonlijke favoriet: tandpasta speciaal ontwikkeld voor het mannengebit. Want wij mannen stinken immers op een totaal andere manier uit onze murf dan vrouwen, dat weet toch iedereen?

En zo past ook de grot van Humberto Tan in deze commerciële oorlog om de portemonnee van ‘de man’. Want wie dacht dat het hier om een nobele ode aan het testosteron ging zonder winstoogmerk heeft duidelijk te lang in de eigen mancave vertoefd. Tot 16 oktober kan het manvolk zich bij Humberto namelijk in een heel speciaal meubelstuk neervlijen, in de hoop dat na afloop de knip getrokken wordt om er eentje aan te schaffen zonder tussenkomst van vrouw of vriendin. Humberto slijt dus zijn eigen merk stoelen, en nodigt u daarvoor van harte uit voor een netflix & chill-sessie met andere wildvreemde kerels. Juist.

Hoe luidde dat andere, wellicht meer de lading dekkende, Engelse woord voor een dergelijk tafereel nou ook alweer? Oja; een sausage party. 

Onderwerpen