Spring naar de content

Terugkijken: gekakel in het Trump-kippenhok

Trump is president dus de gemoederen liepen hoog op in de studio van Pauw. Aan het einde van de uitzending deelden econome Heleen Mees, journalist Wierd Duk, journalist Charles Groenhuijsen, Leefbaar Rotterdam-wethouder Joost Eerdmans, PvdA’er Diederik Samsom en aspirant Kamerlid van DENK Sylvana Simons de gesprekstafel. Onderwerpen: racisme, discriminatie, de boze blanke man, Wilders, Fortuyn en nog wel meer. Orde: ver te zoeken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Hot topic is de ‘de PVV-stemmer’, afgezet tegen ‘de Trump-stemmer’. Want: gaat er in Nederland op 15 maart hetzelfde gebeuren als dinsdag in de Verenigde Staten?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘Heleen, het gaat niet over jou.’ Met die woorden valt Eerdmans Mees al snel in de rede als zij spreekt over de burgers die zich niet gehoord voelen, de grijze massa die Trump heeft weten te mobiliseren. ‘Jij woont niet in die buurten.’
Simons grijpt in: ‘Woon jij in die buurten? Woon jij daar? Woon jij daar? Jij reduceert die wijken waar wij niet wonen, tot mensen die niet voor zichzelf kunnen denken.’

Onderwerpen