Spring naar de content
bron: MINI

Met een kajak op je dak naar de wildernis van Oostenrijk

De zomer is uitermate geschikt voor een goede roadtrip naar de verborgen natuurschatten van Europa. Terwijl sommigen toegeven aan een onontkoombare backpackwoede, maken anderen de keuze om hun avontuur op vier wielen aan te gaan. En de ultieme roadtripper deinst niet terug voor een beetje wildernis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Maaike Posthuma

Wat mee te nemen?

Een ware transformatie tot avonturier gaat niet zomaar. Wil je ook op pad deze zomer, maar heb je geen idee welke safety essentials onmisbaar zijn? Geen nood, wij hebben het voor je samengevat.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
kajak
Beeld:

Vuur-tools

Hoewel een echte avonturier natuurlijk met z’n blote handen een kampvuur tevoorschijn tovert, zijn hulpmiddelen nooit overbodig. Pak wat lucifers en aanmaakblokjes en je bent gelijk klaar voor een barbecue in de wildernis. Geen verstand van de oudste manier van koken ter wereld? Lees hier over de oorsprong van koken op vuur.

Natuurbestendige schoenen

Goed schoeisel is voor ons modern day adventurers inmiddels een vereiste. Laat die bergschoenen dus onder geen beding thuis en maak je klaar voor ruige bergtochten!

kajak
Beeld:

Kampeerspullen

Hoewel wildkamperen op veel plekken verboden is, wordt bivakkeren (voor een korte tijd ergens je kamp opslaan) soms gedoogd, zij het met respect voor de natuur. Dus pak die tent in, gooi ‘m in de achterbak en vergeet niet een handjevol haringen plus hamer mee te grissen. Tip: de kampeerplekken waar niemand van weet zijn de beste.

Good ol’ map

Hoewel vele roadtrip-vehikels inmiddels standaard voorzien zijn van een uitermate degelijk navigatiesysteem, heeft kaartlezen natuurlijk een stuk hoger Abel Tasman-niveau. Al is het maar voor die ene selfie die je naar huis stuurt, of voor de momenten dat zelfs GPS je niet meer kan vertellen waar je bent: neem die wegenkaart maar gewoon mee.

Water, water en nog eens water

Zelfs avonturier Bear Grylls is zonder water geen mens. Neem voldoende hervulbare flessen mee en mogelijk zelfs een waterfilter, zodat elk bergbeekje of ruige wildwaterstroom je drinkbare vriend is.

Outdoor-materialen

kajak
Beeld:

Een professionele avonturier neemt z’n eigen sportmateriaal mee, een kajak bijvoorbeeld. De Oostenrijkse wateren zijn hier uitermate geschikt voor. Je eigen vaartuig meeslepen lijkt een hele opgave, maar met het juiste transport gaat dit zonder problemen. Zie in het filmpje onderaan dit artikel hoe je twee kajaks mee naar Oostenrijk kunt nemen.

Op ontdekkingstocht in Europa

Nu is het nog zaak om te kiezen waar je heen gaat. Professioneel kajakker Bobby Groenewoud koos de ruige Oostenrijkse natuur uit en toonde ons de ultieme avontuurlijke vakantie in Europa. Met alle essentials in en op de MINI Countryman gepakt reden ze naar de ruige natuur van Oostenrijk om alle ins en outs van het kajakken te ontdekken.

Get ready for the trip of a lifetime!

Onderwerpen