Spring naar de content
bron: ANP/Martijn Beekman

Stef Blok, de knuppel in het multiculturele hoenderhok

Vanwege de komkommertijd mocht ik van mijzelf kiezen uit twee luchtige en vrolijke themata voor de vrijdagpreek: de Nederlandse mohammedanen die vandaag massaal gaan bidden om regen, en het wereldkampioenschap voetbal in het islamofascistische Qatar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Ik vond het afgelopen WK al een affront, maar in 2022 gaat Koning Voetbal echt duizend doden sterven.
In de Golf roept men vaak dat de Qatari’s een afvallige, primitieve Saoedische stam zijn, vele maanjaren geleden verjaagd naar de rafelrand van de zandbak die ook wel het Huis van Saoed wordt genoemd.

Primitief of niet: de omhooggevallen olieboeren kochten de luizenploeg Paris Saint-Germain, het kinderachtige kreng Neymar én het WK 2022, met dank aan Michel ‘Obelix’ Platini waar we weinig meer van horen.
Alle Europese voetbalcompetities moeten in seizoen 2021/2022 op de schop omdat de Qatari’s het WK rond onze christelijke jaarwisseling wilden organiseren en niet tussen 28 april en 29 mei. Het voorstel van de European Club Association (ECA), om het toernooi eind april te laten beginnen, werd resoluut weggewuifd met een theedoek. De reden: de vastenmaand ramadan valt precies in die periode.

Het goede nieuws van deze winter-WK is dat mohammedaanse landen nu wel een kans maken om wereldkampioen te worden. De enige reden waarom het in Rusland faliekant mis ging was immers die vermaledijde vastenmaand. Oranje maakt ditmaal een serieuze kans op kwalificatie omdat er honderdtwintig landen meedoen aan het WK 2022. Slecht nieuws voor ons legioen: een biertje in Qatar kost vijftien euro en kan alleen maar genuttigd worden in stompzinnige hotelbarren, zoals die van het Sheraton en die van het W Hotel.

De FIFA hobbelt reeds vrolijk rondjes in de tredmolen van de Qatari’s want in 2022 mogen we op de treurbuis geen beelden van feestvierende dames op de tribunes meer zien. Wie gelooft dat dat te maken heeft met het bestrijden van sexisme, zoals FIFA ‘diversity officer’ Alexey Smertin riep, is knettergek.
De enige reden: de achterlijke Qatari’s willen geen vrouwen in luchtige kledij op de tribunes, en al helemaal geen beelden daarvan. De FIFA buigt zich een ongeluk om de mohammedanen te het hof te maken en heeft nu al meer rugpijn dan Jean-Claude Juncker na veertien glazen ochtendcognac.

En dan had ik nog een echt vrolijk en zomers onderwerpje voor mijn vrijdagpreek: de poldermohammedanen die vandaag massaal gaan bidden om regen.

Ik citeer:

Tijdens zo’n regengebed in de moskeeën, het zogeheten salat al-istisqa, richten moslims zich in een gezamenlijk gebed tot Allah om hem om regen te vragen tegen de droogte. Volgens woordvoerder Saïd Bouharrou van de RMMN is dat niet meer dan logisch gezien de weersomstandigheden in Nederland. ,,Er dreigt een uitzonderlijke droogte met veel schade voor de oogst en de boeren in ons land, die het al heel moeilijk hebben. Wij willen daarom Allah vragen om er alsnog voor te zorgen dat er regen valt.’’

Mijn eerste gedachte was: de Saoedi’s en de Qatari’s, en wat dies meer zij, hebben sinds 610 A.D. niet genoeg gebeden want als het ergens niet regent, is het in hun zandbak. Anderzijds vind ik zo’n gebed om regen een een mooi teken van integratie want Nederlandse ghristenmensen bidden een keer per jaar op de Biddag voor Gewas en Arbeid om iets dergelijks.

Ik ga daar geen gemakkelijk grappen over maken want ik vind dat alle culturen gelijk zijn. Sterker nog: wij kunnen veel leren van andere culturen. Ik vind bidden om regen daarom net zo leerzaam en ontroerend als hoppen voor de vrede door de aanhangers van Transcedente Meditatie en als de regendans van zogeheten natuurvolkeren.

En toen was er ineens dat vreselijke nieuws over Stef Blok die mij altijd doet denken aan Doug Stamper, de schuinmarcherende vileine spindoctor van Frank Underwood maar dan niet zo sexy. Heel Nederland stond in brand gisteravond! Onze Stef was wereldnieuws en haalde de voorpagina’s van de grote Amerikaanse kranten. Ik vermoed dat Eelco Bosch van Rosenthal zich helemaal suf gebeld heeft naar die redacties in Washington en New York.
Ach, hadden we vroeger niet allemaal zo’n jongetje in de klas? “Meester, meester, Stef biedt geen excuses aan hoor!”

De tekst loopt hieronder door. 

Enfin, ik had dus liever over de mohammedaanse regendans en het WK 2022 willen schrijven maar ik kon dit onderwerp niet laten liggen. Eerst dacht ik: dit is afgesproken werk. Een typisch Rutte-spelletje. Blok laat een proefballonnetje op en het kippenhok tokt en pikt zich een rolberoerte. Vervolgens trekt Blok zijn drol terug en kan de regering over een paar maanden hardere besluiten nemen met betrekking tot de multiculturele samenleving. Heel Nederland minus ik had gisteravond al een opinie over de kwestie opgeboerd en ik moest aan Dirty Harry denken.

De tekst loopt hieronder door.

De meest stuitende reactie kwam van Jozias Van Aartsen: “VVD moet moslims juist beschermen.”
Bedoelt de Molusk van Mokum de bedreigde moslims van Singapore? Enfin, ik weet niks van Singapore, behalve dan dat je zeer terecht op de electrieke stoel eindigt als je je kauwgom op het trottoir spuugt en dat de Chinezen de economie draaiende houden en er bovendien voor zorgen dat je nog eens fatsoenlijk met een stel hoeren een mooie bel whisky kunt drinken in een casino.

Stef Blok
Beeld:

Suriname een failed state noemen lijkt mij een understatement. Blok zei in ieder geval niet narcostaat.
Ik heb op de Universiteit twee jaar Etnische Studies als bijvak gedaan en daarin werden alle aspecten van de immigratie, kolonialisme en de multiculterele samenleving behandeld. De boeken van V.S. Naipaul werden daar als de bijbel gezien. De postkoloniale Caribische eilanden waar hij vaak over schrijft, lijken qua etnische samenstelling bijzonder veel op Suriname. Bottomline: de kolonisatoren hebben er een zooitje van gemaakt.

De zogenaamde revolutie van Bouterse en de decembermoorden waren beslist etnisch getint. En als er ergens van upward mobility sprake is, is het in Suriname. Verder gaf Blok te kennen dat elke samenleving snel tegen haar grenzen aanloopt als er veel buitenlandse migranten verblijven.

Blok: “Als je in Benoordenhout woont, is het hartstikke leuk om op zondag naar de Turkse bakker te gaan. Je hebt ook geen last van een aantal bijeffecten. Maar als je er middenin woont, heb je enorm last.”
Nou, nou, nou, nou. Poe, poe, poe.
Voor de abonnees van De Joop was deze uitspraak voldoende om Blok een nazi te noemen.
Tsja.

De multiculturele samenleving was ooit een mooi ideologisch concept. Een utopie. Maar de discussie erover gaat nu alleen nog maar over de islam en moslims. Nooit over Surinamers, Indo’s, Chinezen en andere Aziaten. Misschien is dat een leuk proefballonnetje voor de volgende keer, dat Blok tijdens een dixielandavondje van de VVD in het Gooi roept: is de islam compatibel (excusez le mot) met de zogenaamde multiculturele samenleving? En als dat dan niet zo blijkt, dan moeten we met zijn allen maar gaan bidden en hoppen dat het goed komt.

Onderwerpen