Spring naar de content

Amsterdam Dance Event: wat kost een dj?

Vanavond is de aftrap van de 23e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Niet zomaar een event: er worden meer dan 400.000 bezoekers verwacht en zo’n 2.000 dj’s komen hun muziek laten horen. Maar wat kost een paar liedjes draaien door zo’n beroemdheid eigenlijk?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annemijn van Langeveld

ING en 538 Nieuws deden onderzoek naar de verdiensten van ’s werelds grootste dj’s. Wat bleek? De rijkste dj’s ter wereld verdienen zo’n half miljoen per week: 571.000 euro om precies te zijn. Ongeveer 80 procent van dit bedrag wordt verdiend door liveshows. Vanavond kan er in Amsterdam weer gedanced worden op dit soort liveshows. Onder andere Oliver Heldens, Nicky Romero en Martin Garrix kun je vanavond al zien optreden. ADE duurt tot zondag: vijf dagen dus. Misschien schrok je net al van het weekloon van grote dj’s, hoe duur mag dit geintje wel niet zijn? Wij belden even rond, op zoek naar het uurloon van de grote namen van vanavond. Een beetje budget is nodig, mocht u ze zelf willen boeken.

 1. Martin Garrix – vanavond te zien in United Studio’s
  Is niet te boeken privéfeesten, hij prefereert de grotere festivals en de shows bij ADE. Voor een bedrijfsfeest is hij nog wel te boeken, je moet hier wel €200.000 voor neerleggen.
 2. Oliver Heldens – vanavond te zien in Q-factory
  Is niet te boeken voor privéfeesten, ook hij prefereert de grotere festivals en de shows bij ADE. Voor een bedrijfsfeest is hij nog wel te boeken, hij vraagt hier €50.000 tot €60.000 voor.
 3. Nicky Romero – vanavond te zien in de Melkweg
  Hij vraagt €30.000 voor een optreden van een uur, dit kan privé ofwel openbaar.
 4. Sam Feldt – vanavond te zien in het Scheepvaartmuseum, wel alleen op uitnodiging.
  Hij vraagt €20.000 voor een optreden van een uur, dit kan privé ofwel openbaar.
 5. Lucas & Steve – vanavond te zien in Club Air en in La Favela
  Dit duo vraagt €15.000 voor een opreden van een uur, dit kan privé ofwel openbaar.
 6. Kris Kross Amsterdam – vanavond te zien in Chin Chin Club
  Deze groep vraagt €15.000 voor een optreden van een uur, dit kan privé ofwel openbaar.

Mocht u ze zelf in de woonkamer willen, het kán dus. Anders is ADE de geschikte goedkopere variant: u kunt vanavond voor al €43 bij Martin Garrix staan. Lucas & Steve zijn anders helemaal de goedkopere variant: vanaf €19 staat u al te swingen.

Onderwerpen