Spring naar de content
bron: ANP

Rikko, de valse nicht van Arie Boomsma, fopdominee van het jaar

Mijn vierde Kerstdag kon al niet stuk, lieve vrienden (badend in het Algarviaanse zonlicht, met een kloppende ODOL en omringd door mijn drie likkende teefjes) en wie schetst mijn intense vreugde toen zag ik dat ik op Twitter sinds vannacht geblokkeerd ben door fopdominee Rikko Voorbips, het valse nichtje van Arie Boomsma!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik weet van gekkigheid en exaltie niet waarmee ik mijn vrijdagpreek zal beginnen. Terwijl ik de ODOL aan wegmasseren was, zag ik dat Jaap Stam trending was. Het toeval wil dat zowel fopdominee Rikko en voetballer Jaap Stam uit Kampen komen, net als de onvergetelijke acteur Henk van Ulsen. Drie bekende Kamper uien dus!

Overigens is Jaap Stam niet overleden maar trainer van PEC Zwolle geworden. Zwolle en Kampen zijn aartsvijanden en ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Stam heeft een lekkere ruige kop en is een verademing na de wufte John van ’t Schip die er nog steeds uitziet als een kapper in de hoofdstedelijke Reguliersdwarsstraat. Vroeger bij Ajax in die goeie ouwe Meer hing in de tweede helft altijd de schaduw van de hoofdtribune op het veld, mits de zon scheen natuurlijk. Schip was rechtsbuiten en leed aan tanorexia. Als ie per ongeluk dan toch in de schaduw in het krijt bleef hangen, begon de hele Meer te schreeuwen: in de zon, Sjonnie, je moet in de zon.

Ik heb hele goede herinneren aan Kampen. In mijn column voor de Volkskrant openbaarde ik vorige week al een pijnlijk geheim: ik zakte als een baksteen voor de toelatingsexamens van de toneelscholen in Arnhem, Amsterdam en Maastricht. Het dieptepunt was in Maastricht toen ik een sinaasappel na moest doen en werd uitgejouwd en weggefloten. Nadat ik ook op de Christelijke Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Kampen werd geweigerd, stond ik op het punt om in de IJssel te springen maar de stadsbrug bleek niet hoog genoeg.

Ik ben toen toch een poosje blijven hangen in Kampen, want het wemelde daar van de geile alcoholzuchtige studenten die net onder moeders zwaarchristelijke vleugels waren uitgekropen en dus helemaal los gingen. Er zat een kunstacademie, een school voor de journalistiek en de reeds genoemde gristelijke kleinkunstacademie maar dan zonder de heidense vakken tapdansen en bandparodie.

In de oude stadspoort verzamelden zich iedere maandagavond de theologen en die bleven dan tot het ochtendgloren zuipen en sigaren roken. Eens per uur kroop er iemand de levensgevaarlijke wenteltrap af om de loodzware deur te openen en als je die ronde miste, moest je weer een uur blijven zuipen. Those were the days!

Fopdominee Voorbips heb ik daar nooit gezien. Die is natuurlijk een stuk jonger dan ik, hetgeen je niet zou zeggen.

Ik hoor u peinzen: waar gaat dominee van Amerongen naartoe met dit slappe geouwehoer waar ondanks alles Gods zegen op rust? Overigens werd ik in Kampen altijd heel goed opgevangen (dag en nacht, 24/7) door het vriendenstel Egbert en Rudy in hun schitterende huisje aan de Vloeddijk, dat uitkeek op de kerk waar Paul, de vader van Rikko, dominee was. Wij zaten dan zondagmiddag aan de port en de bonbons, luisterend naar Maria Callas en Amalia Rodrigues en een mopje Bach, en bescheurden ons dan om het in het zwart gehulde inteeltvolk dat beladen onder de schuldenlast naar de kerk kroop.

Met deze lange inleiding wil ik de lezer duidelijk maken dat ik de ‘Umwelt’ en de ‘Sitz im Leben’ van Rikko Voorberg als geen ander ken. En die van Arie Boomsma ook en die komt niet geheel toevallig uit het naburige Marken, dat samen met Volendam en Urk en Kampen letterlijk het genetische afvoerputje vormt van het treurige moederland.

En Arie komt net als Rikko uit een domineesgezin! Niet voor niets voeren die twee bitches een snoeiharde en genadeloze media-oorlog die Arie glansrijk heeft gewonnen, mede omdat dat kreng er gewoon veel lekkerder uitziet.

Toen Arie bij SBS met transgenderende islamitische dwergen ging smijten, dacht Rikko in paniek: hier moet ik over heen! En toen bedacht hij de actie: haal een pedo in je straat.

Rikko is in alle opzichten een mislukte Arie Boomsma. Bij Arie zie ik soms wel zelfspot en ironie. Eerder dit jaar praatte hij heel vrijmoedig over zijn haarinplant, die volgens hem veel beter gelukt was dan bij die andere aartsrivale: Gerard Joling.

Rikko is in alle opzichten een mislukte Arie Boomsma

Bij Rikko gaat het alleen om Rikko. Hij schoffeert zelfs de 4 meiherdenking om maar in het nieuws te komen.

Opvallend is dat zijn natuurlijke bondgenoten van Bij1 niet met Rikko geafficheerd willen worden omdat hij ‘te ordinair is’.

En nu dus dat mislukte avontuur in Griekenland, wat voor Rikko helemaal niet mislukt is omdat hij weer even mocht glimmen en shinen in de schijnwerpers. Ik weet zeker dat hij expres op een of ander woonwagenkamp de allerslechtste bus heeft gekocht en dat hij aan Rooie Dirk heeft gevraagd om een wrak dat niet verder zou komen dan Eindhoven. Wat is er trouwens met die 40.000 euri gebeurd die onze fopdominee bij elkaar heeft geharkt en gebedeld? Heeft hij die aan die stakkers in het Griekse vluchtelingenkamp geschonken? Wel las ik dat de gristenhipster een hele auto met Metaxa-brandy heeft volgestouwd, hetgeen genoeg zegt over zijn smaak.

Enfin, ik ben benieuwd naar Rikko’s volgende mediaproject. Die bitch mag me dan geblokkeerd hebben maar hij weet niet dat ik van al zijn Twitter-bewegingen uitvoerig op de hoogte word gehouden door Arie Boomsma.

Goed, ik besluit mijn preek met een fijn stichtelijk plaatje voor collega-dominee Voorbips.

Dat ‘s Heeren zegen op uw daal, broeder!

Onderwerpen