Spring naar de content

Kosten besparen en milieu steunen gaan hand in hand

In de wintermaanden is het verleidelijk om dicht bij de haard te gaan zitten met een boek.  Ook letten we na de feestdagen extra op uitgaven, bijvoorbeeld door minder uit eten te gaan. Toch staan we als het om geld besparen gaat zelden stil bij factoren die echt het verschil maken. Een belangrijke besparing, die echt zoden aan de dijk zet, is warme lucht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De warme lucht in uw huis is namelijk kostbaar. Massaal laten we die warmte het huis uitvliegen, wat dagelijks geld kost. Anno 2019 is ook warme lucht namelijk makkelijk te recyclen dankzij een prettig stukje innovatie: een hybride ventilatiewarmtepomp van Inventum.

Werkt samen met CV-ketel

Normaliter gaat warme lucht het huis uit, maar met de ventilatiewarmtepomp kunt u daar een stokje voor steken: de warmte wordt gerecycled. De slimme Spaarpomp van Inventum kunt u laten samenwerken met uw huidige CV-ketel. Hoe groot dat verschil is? Het kan oplopen tot maar liefst 25 tot 50 procent besparing in het gasverbruik. Zeker in de wintermaanden is dit een significant verschil.

Met de warmtepomp helpt u om net dat beetje extra te besparen. Daarnaast is de Spaarpomp ook beter voor het milieu, want u hoeft minder te stoken. Of, zoals de Consumentenbond het treffend samenvat: “Het bespaart energie, dus u stookt zuiniger en duurzamer. Zelfs als het buiten koud is.”

Hoe werkt een hybride ventilatiewarmtepomp? Via ventilatieroosters wordt frisse lucht uw woning binnengehaald. Via gebruikelijke ventilatiekanalen wordt vervolgens warme lucht weer afgevoerd. De warmtepomp van Inventum gebruikt die warme lucht – die normaal gesproken naar buiten gaat – om het water van de verwarming te verwarmen, de CV ketel hoeft minder vaak aan. Met als resultaat dat er minder gas hoeft te worden verbruikt.

Inventum spaarpomp

Duidelijk dus. Waarom hebben we deze oplossing dan niet massaal omarmd? Dat komt hoogstwaarschijnlijk vooral door de vele misverstanden die er bestaan rondom warmtepompen. Daardoor is de doorsnee consument toch wat terughoudender.

Een veelgehoord argument tegen dit soort handige warmtepompen is de herrie die zo’n apparaat zou maken. Dat probleem heeft Inventum opgelost, want de Spaarpomp is relatief stil in gebruik. Een ander bezwaar is het prijskaartje. Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Wie een Inventum Spaarpomp aanschaft, bespaart 1500 euro vanwege de subsidie die op de Spaarpomp zit en heeft er al eentje in huis voor 1495 euro, plus 6,95 euro voor een service-abonnement.

Hiermee neemt u als eigenaar van een Inventum Spaarpomp dus eigenlijk een voorproefje op de toekomst. Het kabinet wil immers het gasverbruik in woningen fors terug gaan dringen. Met de Spaarpomp wordt u een van de voorlopers.

Onderwerpen