Spring naar de content
bron: ANP

RTL Late Night stopt: Vriend en vijand over Twan Huys

Na 25 jaar publieke omroep maakte hij in september de overstap van naar RTL Late Night, dat maar niet genoeg kijkers aan zich weet te binden. Vriend & vijand over talkshowhost Twan Huys. ‘Dat hij geforceerd interesse veinst, maakt kijken naar die show uiterst ongemakkelijk.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Astrid Theunissen

“Ik kijk elke dag om half elf omdat ik verwacht dat Twan aan het begin van de uitzending gaat zeggen: ‘Ik stop ermee.’ Het is ongelooflijk wat er in zijn programma gebeurt. Ik heb me de afgelopen maanden ingehouden als journalisten naar mijn mening vroegen, maar inmiddels heeft verbazing plaatsgemaakt voor boosheid. RTL Late Night bleek geen Nieuwsuur light, zoals ik had verwacht, maar toch weer ook een incestueus RTL-programma.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ik heb week 44 bijgehouden. Op maandag 29 oktober mocht Peter van der Vorst vertellen over zijn programma Verslaafd en actrice Henriëtte Tol over het acht jaar durende succes van de musical Soldaat van Oranje – wat ze ’s middags al had gedaan bij Omroep Max. Op dinsdag kwamen Ruben Nicolai en Olcay Gulsen hun boksprogramma op RTL 5 promoten. Op woensdag kwam RTL-presentatrice Nicolette van Dam er praten over een Unicef-actie waarvan de kick-off al in DWDD was geweest. Op donderdag zat Peter R. de Vries er weer – die woont zo ongeveer in tv-studio’s – en ook Waylon was te gast omdat hij in de jury zit van The Voice, dat de volgende dag zou beginnen. Die vrijdag kwam Noble, de nummer twee van The Voice Senior, voor een tweede keer nababbelen, samen met de winnaar van The Voice of Holland 2017, en vertelde presentatrice Gwen van Poorten over haar programma Trucker zoekt vlam, dat ze maakt voor de website van het AD. Het is echt waar.”

Bert van der Veer, televisiekenner, voormalig programmamaker

 

“Ik heb nog niet gekeken. (–) Ik blijf bij die zender, dus ik wil ook dat het heel goed gaat. Maar mijn kijkercijfers waren nooit zo laag. Dat kun je gewoon nakijken.”

Humberto Tan in RTL Boulevard, 12 oktober 2018

 

“Deze jas past Twan nog niet helemaal, maar het duurt altijd even voordat een presentator een nieuw programma echt snapt en er lol in krijgt. Humberto Tan had in het begin ook geen hoge kijkcijfers, Barend en Van Dorp ook niet en Paul Witteman moest ook groeien in zijn rol bij Pauw & Witteman. Ik denk zeker dat het goed kan komen met Twan en RTL Late Night, al helpt het niet mee dat iedereen hem met liefde een kopje kleiner maakt. RTL Boulevard dat roept over wéér een nieuw diepterecord, De Telegraaf en het AD die maar blijven schrijven over zijn mislukking. Dat laat niemand onberoerd.”

Carel Kuyl, voormalig hoofdredacteur Nova en Nieuwsuur

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van 
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.