Spring naar de content
bron: Milou Deelen

Milou Deelen: ‘Groepschats zijn vreselijk onoverzichtelijk’

Mona Eltahawy, feministe en journalist, heeft maandag via Twitter laten weten dat ze haar bezoek aan de Balie te Amsterdam afzegt, omdat er bij een debat van twee jaar geleden anti-moslimopvattingen werden geuit. Wat spoken Nederlandse feministen uit op de sociale media? Wij vroegen het feminist Milou Deelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Leon Kleinveld

Wat is uw laatst verstuurde whatsappje?
“Dat was naar Daan Borrel, met wie ik samen een boek ga schrijven. ‘Lieve, lieve Daan, ik heb zoveel zin in dit gigantische, spannende, waanzinnig leuke avontuur. Ik heb er zoveel vertrouwen in. Love you.’ Met een paars hartje erbij.”

En waarnaar verwijst uw laatst gedeelde link?
“Die verwijst naar een stuk dat ik geschreven heb over een vrouw die vierentwintig halfbroers en -zussen heeft, die niet weten dat ze bestaat. Ik stuurde de link naar de vrouw die ik daarvoor heb geïnterviewd, zo van ‘kijk het stuk staat online’.”

Welke groepschat zou uw liever vandaag dan morgen verlaten?
“Ik zit nauwelijks in groepschats. Ik vind ze vreselijk onoverzichtelijk, ik zit alleen in de werk-, familie-, zussen-, en vriendengroepschat. In geen van de drie ben ik echt actief, ik lees vooral.”

Wie uw favoriete twitteraar?
“Ik zal even Twitter openen en kijken welke accounts ik vooral lees. Dat zullen voornamelijk andere feministen zijn. Er zijn meerdere twitteraars die ik leuk vind, maar als ik er één moet noemen dan is dat Stella Bergsma. Zij is wel geestig.”

Wat is uw favoriete Instagram-account?
“Eventjes kijken wie graag volg… hmmm… Heel saai eigenlijk, maar dat zijn vooral mijn vrienden, omdat wat zij doen mij echt interesseert. Daarnaast vind ik Zeikschrift wel goed. Dat is een account dat kritisch ingaat op de Nederlandse media.” (Het account wordt beheerd door Madelein van den Nieuwenhuizen, een juridisch onderzoeker. Na kritiek van Zeikschrift zijn artikelen weleens aangepast. – LK)

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Wanneer was uw laatste Tinder-match?
“Ik heb vroeger wel wat getinderd, maar sinds ik een vriendin heb doe ik het niet meer.”

Wie heeft u onlangs ontvriend op Facebook?
“Nou, volgens mij heb ik dat nog nooit gedaan. Ik blokkeer wel eens mensen. Vaak zijn dat vieze mannen die vervelende dingen sturen. Maar ontvrienden? Nee.”

En wie heeft u voor het laatst gestalkt?
“Ik zit veel op de pagina van Broadly; het vrouwenkanaal van VICE, waar ik voor freelance. Maar of je dat stalken kan noemen?”

Welke app kunt u aanbevelen?
“Ik heb zo min mogelijk apps op mijn telefoon staan. Ik gebruikelijk eigenlijk alleen maar de ‘standaard’ apps zoals RaboBankieren, WhatsApp, Twitter, Instagram en Facebook. Wel vind ik Tikkie erg handig. Dus als iemand het nog niet heeft, dan moet diegene dat snel downloaden.”

Wat was uw hoogste telefoonrekening?
“Dat zal wel een paar honderd euro zijn geweest. Ik zat toen in het buitenland en had verkering. Toen ben ik ver over mijn bundel heengegaan en kreeg ik thuis dus die hoge rekening.”

Wat hoopt u dat het internet gauw over u vergeet?
“Er zijn mensen die nare opmerkingen posten, maar wat doe je eraan? Ik heb niet echt iets waar ik vanaf wil.”