Spring naar de content
bron: robin Utrecht/hh

Paul Cliteur: ‘Verandering hangt in de lucht’

Behalve hoogleraar aan de Leidse rechtenfaculteit is Paul Cliteur (64) ook fractieleider van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. Een gesprek over Baudets onaantastbaarheid, de NRC als Forum-vijandige krant, de profileringsdrang van rechters en het klimaat op de universiteiten, waar ‘een nieuwe Thierry geen baan zou krijgen’. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

Kunt u uitleggen waarom de heisa over de zogeheten ‘treintweet’ van Thierry Baudet uw partij niet of nauwelijks schade heeft toegebracht in de peilingen?

“Al die boze mensen die columns schrijven in de krant, die berichten plaatsen op sociale media over de gevaren van het racisme dat zij altijd bij anderen aantreffen, zijn kennelijk niet representatief. Bovendien weten mensen dat 95 procent van wat op Twitter verschijnt, nergens op slaat. Dus dan kan zo’n tweetje van Thierry er ook wel bij, haha. Ik was op het congres van Forum in Barneveld. Terwijl ik daar plaatsnam in een afgeladen zaal, las ik op mijn telefoon een voorspelling door NRC-journalisten dat er ‘grote verdeeldheid’ binnen Forum zou bestaan, een ‘interne crisis’, en nog zo wat onheilstijdingen. Maar ik keek om me heen, zag louter geestdriftige mensen, die met alles wat werd voorgesteld akkoord gingen. Dus hoezo, crisis, verdeeldheid? Maar ja, dat is de NRC hè, de meest politiek correcte, de meest Forum-vijandige krant van het land. Het wereldbeeld van NRC-journalisten komt simpelweg niet overeen met dat van gewone mensen. En dat verklaart ook waarom gewone mensen zich niet druk maken over een treintweet.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap