Spring naar de content
bron: rinze vegelien

Kruimelwerk op hoog niveau

Wilco Berends van hotel-restaurant De Nederlanden* in Vreeland: "Je moet niet denken dat de massa de kassa is."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Edinger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dt728x90f.jpg

Wennen was het wel. Normaal gesproken verwelkomt Wilco Berends, chef-kok van hotel-restaurant De Nederlanden* in Vreeland, zijn gasten hoffelijk. Deur openen, koffers aannemen. Nu wacht hij bij de deur en draait daar zijn verhaaltje af. “Uw kamer is boven en dit is het nummer.” Onnatuurlijk. “We moesten ons personeel tegenhouden om de gasten meteen te helpen.” Sinds 15 mei biedt hij een arrangement aan waarbij gasten een kamer en een zesgangendiner boeken. Een ietwat uitgeklede beleving, dat wel. “Het uitschenken van wijnen en het serveren van sauzen aan tafel zijn dingen die nu niet gebeuren.”

Berends lijkt een manusje-van-alles te zijn. In afwachting van de heropening had hij al het nodige gedaan: het aanbieden van gerechten in winkels, takeaway, oesterarrangementen op Moederdag. “Je wordt innovatief.” Met zijn eega Caroline at hij twee keer per dag tournedos en kreeft om de takeaway te testen. Karige spijzen, maar alles voor de gast. En die lijken het plaatsje aan de Vecht welwillend op te zoeken. “Vanaf dag één zaten we eigenlijk meteen vol.” 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap