Spring naar de content

Mara Grimm: ‘Beperking is een stimulans voor de creativiteit’

Mara Grimm, website Crisiskoken en Crisiskookboek: 'Sommige chefs gingen helemaal los met twee blikken witte bonen in tomatensaus.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Ze dacht dat ze voorlopig niet terug kon naar Parijs, en dat was mooi shit voor het boek over de gastronomie van de Franse hoofdstad waar ze al een tijdje aan werkte. Culinair journalist Mara Grimm woont namelijk deels in Parijs en deels in Amsterdam. “Ik heb er een zoldertje, daar wilde je echt niet zitten tijdens de lockdown, die strenger was dan bij ons. Bovendien gaat de wereld toch helemaal veranderen, dus dat boek over gastronomie zoals die voor de lockdown was, is nu al gedateerd. Ik ben ooit afgestudeerd op oorlogskookboeken en wilde sindsdien al jaren iets met arme keukens doen; deze crisis bleek het perfecte moment. De gerechten zijn behalve betaalbaar en eenvoudig vooral uitzonderlijk lekker: de beperking is een enorme stimulans voor de creativiteit.” 

Binnen 24 uur na de lockdown stampte ze met haar vriend en reclamefotograaf Arno Bosma de website crisiskoken.nl uit de grond. Hoewel ze de site begonnen met maar twee recepten, hadden ze de eerste maand meteen al 100.000 unieke bezoekers.
Elke dag een nieuw recept. Die komen deels uit Grimms eigen verzameling, en deels van bevriende (sterren)chefs en professionele gourmets. Ze moesten eenvoudig zijn en makkelijk te maken, fascinerend, uiteraard goedkoop en bovenal smaakvol en het beste in zijn soort. “Sommige chefs kwamen met budgetversies van hun klassiekers, terwijl anderen juist helemaal losgingen met twee blikken witte bonen in tomatensaus.” 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap