Spring naar de content
bron: nationaal archief

HP/De Tijd komt met eerste podcast: Bob Soeverijn Zonder Filter

HP/De Tijd presenteert zijn eerste podcast: Bob Soeverijn Zonder Filter – dagboek van een oude witte man. De eerste aflevering staat inmiddels online.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Enige tijd geleden viel op de redactie van HP/De Tijd een manilla enveloppe in de bus, zonder opschrift. Hij bevatte fragmenten uit een dagboek. De afzender was ‘Bob Soeverijn’, mogelijk een pseudoniem. “Er staan dingen in die je in Nederland niet hardop kunt zeggen,” schrijft hij, “maar die wel gezegd moeten worden. En ik verzeker u: er is geen woord van gelogen.” Het is inderdaad niet mals, wat de auteur allemaal noteert.

Bob Soeverijn heeft een carrière achter de rug in de wetenschap. Door een ‘conflict’ waarover wij ooit meer hopen te vernemen, is hij voortijdig met emeritaat gegaan, en nu slijt hij zijn dagen in zijn comfortabele villa, ergens in de provincie. Hij werkt aan een boek, tuiniert, fietst, maakt stedentrips met zijn vrouw Francien, coacht zijn ijverige dochter bij haar promotie, probeert zijn apathische, wiet- en gameverslaafde zoon op het goede spoor te krijgen, volgt het nieuws en de politiek en houdt een dagboek bij.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De afgelopen weken schreef hij onder meer over hoe hij door een millennial modelmoeder werd uitgescholden voor ‘opa’ en in zijn Tesla de achtervolging inzette, over een superwoke activist op televisie die meent dat plunderingen geoorloofd zijn omdat eigendom ‘structureel wit-racistisch’ is, hoe hij in de bouwmarkt naar een gesprek luisterde over de Algemene Politieke Beschouwingen, en over zijn ervaringen met de doe-het-zelf-huisarts. Wij vroegen hem zijn dagboek ook voor ons in te spreken en met een beetje bijstand van vrouw en kinderen is Bob daar in geslaagd.

Bob Soeverijn Zonder Filter – dagboek van een oude witte man is elke dinsdag te lezen op www.hpdetijd.nl, en nu dus ook maandelijks als huisgemaakte podcast. Beluister hem via o.a. SoundcloudSpotify of iTunes !