Spring naar de content
bron: Anke van der Meer

De vrouwen die de boardrooms gaan bestormen

De meeste bedrijven worden geleid door mannen, maar als het aan de Young Lady Business Academy ligt, komt daar binnenkort verandering in. Zes jonge, ambitieuze vrouwen van deze opleiding geven hun visie op politiek, planeet, zichzelf en de nabije toekomst. ‘Ze moeten leren afsnijden, smokkelen, bluffen. Zo werkt het in de wereld.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Hans van Willigenburg

Niemand die de afgelopen maanden getuige is geweest van de Amerikaanse presidentsrace en hoe die ontaardde in een lelijk kooigevecht tussen twee oude mannen zal het idee hebben gehad dat de prangende vragen van de toekomst – over klimaat, ongelijkheid, biodiversiteit – ook maar enigszins serieus aan bod kwamen. Trump versus Biden was een antiek staaltje moddergooien, vaak tenenkrommend, nog vaker moedeloos makend, want over het geheel genomen volstrekt nietszeggend wat betreft de grote issues voor de komende generaties. 

Neem, ter vergelijking, de film I Am Greta, over de Zweedse tiener en milieu-activist Greta Thunberg. Is er iemand die de vraagstukken van de aankomende decennia dwingender aan de orde stelt dan zij? Overal waar Greta achter de microfoon plaatsneemt – bij de VN, in het Elysée of het Europees Parlement – en met een ongekende combinatie van energie en emotie van politici eist dat we zo snel mogelijk rechtsomkeert maken en stoppen met economische groei, zie je politici (meestal mannen) wegzinken in diep gepeins. Dikwijls gepaard gaand met een doffe blik waarachter de vraag lijkt schuil te gaan waar dat stoppen dat Greta van hen eist in hemelsnaam zou moeten beginnen. Ze hebben geen idee. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap