Spring naar de content
bron: anp

Waar blijft de Surinaamse stem?

Sinds 2017 zit er voor het eerst niet één Surinaamse Nederlander in het parlement, terwijl de Surinaamse stem goed is voor minimaal vier zetels. Hoe kan dat? Henk Bakboord gaat op onderzoek uit. "Toch heb ik vertrouwen in de nieuwe generatie politici. Bijvoorbeeld in de jongeren van Kick Out Zwarte Piet."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Henk Bakboord

Het was in die dagen dat ik afscheid en afstand van de zogenaamde vrolijke party-scene had genomen en in een leeg uitzichtloos gat van verveling belandde. Wat te doen en hoe verder vanaf nu? Mijn vriendin maakte me attent op een halve paginagrote advertentie in Het Parool: ‘Kamerleden gezocht!’ meldde de kop die al meteen mijn belangstelling trok. Het kwam erop neer dat de Partij van de Arbeid (PvdA) daadwerkelijk op zoek was naar mensen die wellicht geïnteresseerd waren in een eventueel Kamerlidmaatschap.

Van huis uit had ik van mijn vader de 'PvdA-traditie’ meegekregen. Hij was dol op Den Uyl en alles wat met politiek te maken had. Den Haag Vandaag en Berichten uit de Samenleving waren zo’n beetje zijn lievelingsprogramma's. Verder sloeg hij geen aflevering van het politiek-satirische televisieprogramma Farce Majeur over.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen