Spring naar de content
bron: anp

Eindeloos groepsgesprek

Zoals de jaren negentig het decennium van de reality-tv was, leven we nu in de era van de talkshow. Iedere avond wordt volgepraat door Renze Klamer, Eva Jinek, de presentatoren van Op1 en vele anderen. Wat verklaart de blijvende populariteit van dit format? ‘Onze vrienden van televisie nemen de rol van onze vroegere stam- en dorpsgenoten in zekere zin over.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bert Nijmeijer

Op vrijdagavond 19 februari was Wopke Hoekstra te gast in het praatprogramma De Vooravond. De CDA-lijsttrekker zou volgens de aankondiging komen praten over zijn ambitie om Mark Rutte op te volgen als premier en ‘de grote rol die sport in zijn leven speelt’. 

Felle kritiek natuurlijk, op Hoekstra, maar vooral op de programmamakers en hun gratis zendtijd voor politieke partijen, in campagnetijd. Eerder die dag moest de politicus al door het stof vanwege een verkeerd gevallen campagnerondje met schaatskampioen Sven Kramer op de ijsbaan van Thialf. In de weken ervoor was Hoekstra wezen schaatsen met Erben Wennemars en mocht hij bij Op1 vertellen over zijn liefde voor het schaatsen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap