Spring naar de content
bron: twitter tim de gier

De Rode Lantaarn: eindeloos ouwehoeren over mannen met sprinkhanenlichamen op een fiets

Jonne Seriese presenteert samen met Willem Dudok en Tim de Gier de populaire wielerpodcast De Rode Lantaarn. De mannen hebben de harten van wielerliefhebbers van jong tot oud veroverd met hun borrelpraat over de sport en alles eromheen. In een tijd van ongebreideld Nederlands wielersucces gedijen de heren goed met hun verheerlijking van de koers. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Kolen

Na de teleurstellende uitschakeling van Nederlands Elftal op het EK volgde een zinderende eerste week met sprookjesachtige prestaties van Mathieu van der Poel. Werd de kortstondige oranjekoorts ingeruild voor geelkoorts? 

“Alles wat Mathieu van der Poel doet is bijzonder en dit hoorde daar ook gewoon weer bij. Je zou het door het EK voetbal bijna vergeten, zeker nu de Avondetappe elke keer zo belachelijk laat begint, maar er stonden slechts drie Nederlanders ooit langer in het geel. Het is wonderbaarlijk dat hij dat gewoon doet. Het is een leuke gast, hij is jong, ziet er goed uit en zit schitterend op zijn fiets. Dat is reclame voor de sport. Toch is wielrennen geen sport waarbij je successupporters gaat krijgen, waarbij mensen in een geel leeuwenpak voor de televisie gaan zitten. Misschien is het niet toegankelijk genoeg, misschien denken veel mensen: het zijn een paar mannen met sprinkhanenlichamen op een fiets.” 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap