Spring naar de content

Een warme sfeer in de huiskamer creëren, hoe doe je dat?

Het is al een tijd zo: de industriële inrichting van de huiskamer is helemaal hip! Maar met al dat (donkere) hout en metaal kan het wel eens moeilijk zijn om er een gezellig, warm geheel van te maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hoe kun je in een industrieel interieur toch volkomen op je gemak zijn en niet het gevoel hebben dat je een showroom binnenloopt, iedere keer dat je thuiskomt?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zorg voor meer persoonlijkheid in de inrichting van je interieur

Zet mooie foto’s van je gezin, je ouders, de huisdieren en je vrienden en vriendinnen in de stoere, industriële kast. Je kunt er dan voor kiezen om te gaan voor allemaal dezelfde fotolijstjes, maar is het niet veel leuker om allemaal verschillende fotolijstjes in verschillende maten en kleuren te gebruiken? Een kort bezoekje aan een kringloopwinkel kan je al heel veel leuke fotolijstjes opleveren (voor weinig geld, ook nog!).

Hang kunst aan de muur. Kies dan niet zomaar een afbeelding die je overal al ziet, maar zorg dat deze kunst, of je nu gaat voor ronde wanddecoratie, ouderwetse schoolplaten, een wandkleed of zelfs een glasschilderij écht bij jouw smaak past.

Beken kleur! Allemaal witte wanden kunnen ervoor zorgen dat het geheel, ook als je mooie accessoires hebt gebruikt, wat klinisch blijft aanvoelen. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om één muur een accentkleur te geven. Je hoeft dan echt niet te gaan voor een knalkleur, het mag best subtiel blijven. Ga voor roze of groen voor een verrassend effect.

Breng het warme gevoel naar binnen

Je kunt het warme gevoel echt naar binnen brengen: door mooie vloerkleden te gebruiken, bijvoorbeeld in je zithoek en onder de eetkamertafel, zorg je voor een aangenaam warm gevoel aan je voeten. We kiezen steeds meer voor harde, gladde vloeren en dan kunnen vloerkleden echt een groot verschil maken, niet alleen voor de warmte, maar ook voor het geluid in huis.

Hang gordijnen voor de ramen. Natuurlijk, jaloezieën en plisségordijnen zijn schitterend, maar ze stralen nu niet direct warmte uit. Door overgordijnen, al dan niet transparant, te gebruiken zorg je voor een vriendelijker sfeer. Daarbij wordt het geluid in huis door deze gordijnen nog extra gedempt, hierdoor klinkt je huis minder hol en dus kil.

Leg mooie kussens op je bank. Van die fijne woonkussens waar je heerlijk tegen kunt leunen als je zit te Netflixen of waar je je achter kunt verschuilen als het erg spannend wordt. Kies je voor fijne, dikke kussens? Dan kunnen deze zelfs gebruikt worden als extra zitplek als je bank te klein wordt.

Kies een comfortabele bank

Merk je dat je wel heel vaak de kussens van je bank als extra zitplek moet gebruiken? Dan is het wellicht een idee om eens te gaan kijken voor een nieuwe bank. In een industrieel interieur passen heel veel banken. Van hoekbanken met chaise longues tot “gewone” zitbanken, het kan allemaal. Een bank kopen is en blijft heel persoonlijk. Het is daarom verstandig om eerst online te kijken naar welke stijl je wilt en dan een bezoekje te brengen aan de showroom. Je weet dan ongeveer al wat je wilt, maar kunt pas echt een goede keuze maken door daadwerkelijk op de bank te gaan zitten.

De stijl en kleur van de bank kunnen erg sfeerbepalend zijn in je huis. Weet je niet zo goed wat je mooi vindt of wat goed zou passen in jouw interieur? Dan kun je altijd om meer informatie vragen aan een van de medewerkers.