Spring naar de content
bron: pexels

Waardestijging van uw vastgoed? Kijk eens naar herfinanciering

Vastgoedbeleggers die woningen voor de verhuur in eigendom hebben, zien de waarde van
hun panden in rap tempo stijgen. Tegelijkertijd is de rente historisch laag en zijn er in de
markt volop mogelijkheden om een verhuurhypotheek met aantrekkelijke voorwaarden af te sluiten. Dat biedt kansen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Een pand dat in 2015 € 300.000,- waard was, staat met een gemiddelde prijsstijging

van 70% inmiddels voor € 510.000 in de boeken. De hypotheek die er destijds op werd

afgesloten, is echter niet automatisch mee veranderd. Het kan een goed idee zijn om die eens tegen het licht te houden en te kijken of er mogelijkheden zijn om het pand te herfinancieren.

Maandlasten van uw Verhuurhypotheek verlagen

Omdat de waarde van het pand steeg, maar de lening gelijk bleef, is de Loan-To-Value (LTV)

veranderd. En laat dat nu net een belangrijke factor zijn voor het vaststellen van de maximale leensom en het rentepercentage. Het is dus goed mogelijk dat door uw pand te herfinancieren u in uw maandlasten kunt besparen. 

Door een lagere risicoklasse kan de rente over een verhuurhypotheek verlaagd worden. De lagere maandlasten die hier bijhoren, zorgen op hun beurt weer voor een beter rendement over uw belegging. 

Geld uit de stenen halen om te investeren of verduurzamen

Een andere optie bij herfinanciering is om een hogere leensom af te sluiten. Dankzij de verhoogde waarde van het object en de lage Loan-To-Value kan de leensom zonder problemen verhoogd worden. Wanneer u uw pand herfinanciert met een hogere leensom, maakt u dat geld liquide; u haalt het geld uit de stenen en kunt het gebruiken voor een nieuwe investering of het verduurzamen van uw pand(en). 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Geen gedoe

Misschien heeft u eerder een hoop gedoe gehad bij het regelen van de financiering voor de

aankoop van beleggingspanden. U zit er dan niet op te wachten dat opnieuw te doen voor een herfinanciering. Gelukkig bewijst Mogelijk Vastgoedfinancieringen dat het ook zonder gedoe te doen is. Met een snelle beoordeling van het vastgoed en een offerte die soms binnen een dag al per mail verstuurd wordt. Kansen pakken was nog nooit zo makkelijk.