Spring naar de content

Drie effectieve strategieën om jouw onderneming future proof te maken

Als gevolg van deze snelle veranderingen in onze wereld moeten de meeste bedrijven er proactief voor zorgen om bij te tijd te blijven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Dit betekent dat ze hun manier van werken moeten veranderen, of hun deuren moeten sluiten. Dit werpt voor ons een essentiële vraag op: hoe kun je jouw bedrijf toekomstbestendig maken? Welke mogelijkheden heb je in de hand om de overlevingskansen van jouw merk te vergroten? Hoewel de meeste mensen slechts koffiedik kunnen kijken, zijn er wel degelijk bepaalde handgrepen om onze projecten voor te bereiden op onvoorziene uitdagingen. Daar gaan we je hier mee helpen. Lees dus snel verder voor 3 effectieve strategieën die jouw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app
  1. Zie jouw bedrijf als een constant innovatietraject

Er zijn talloze bedrijven die succes bereiken en daar maar één geweldig product of dienst voor nodig hebben. Dit kan zowel door te richten op nichemarkt als op een massapubliek. Maar, zelfs als een dienst of product zeer populair is en verantwoordelijk is voor het genereren voor het grootste deel van de totale inkomsten, is het belangrijk om constant te innoveren om jouw productportefeuille te diversifiëren.

  1. Voorspel vandaag de toekomstige vraag

Om de toekomst van jouw bedrijf te beschermen, moet je niet alleen proactief aan de slag gaan met het samenstellen van een gevarieerde productportefeuille, maar ook anticiperen op de marktvraag. 

Het ingewikkelde hiervan is dat klanten je niet altijd kunnen vertellen wat ze eigenlijk willen, omdat ze simpelweg niet weten wat ze nodig hebben! Om de vraag voor te zijn, is er dus enige verbeeldingskracht en ervaring vereist met de trends in de bedrijfstak waarin je werkt.

  1. Omarm de technologische ontwikkelingen 

Het verhogen van de klantloyaliteit en de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf doe je door met de tijd mee te gaan en op digitaal vlak voortdurend te ontwikkelen. Dit is niet alleen belangrijk om in betekenisvol contact te komen staan met jouw klanten door hen de juiste informatie te verschaffen, maar ook op het gebied van onder meer data management en analytics. De technologische ontwikkelingen die je future proof maken beslaan een breed werkveld en de meeste bedrijven hebben niet de kennis, tijd en ervaring in huis om continue op de hoogte te blijven van verbeteringen in de ICT-wereld. Wil je de concurrentie voorblijven, dan is het aan te raden om samen te werken met IT consultants die verstand hebben van zaken. Op deze manier weet je zeker dat je ook in de toekomst zakelijke vooruitgang zult boeken!