Spring naar de content

Waarom een waterfilter?

De vruchten, wortels, water, etc. waar we als mens oorspronkelijke van leefden waren zeer voedzaam, gezond en sterk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Sinds de schepping van de mens, werd het gebruik van technologie in de wereld uitgevonden. Eeuw na eeuw, beetje bij beetje heeft de komst van technologie ons naar de ultra moderne tijdperk van vandaag gebracht. Er zit zowel een goede als een slechte kant achter iedere technologie. Door de tijd heen heeft het gebruik van chemicaliën en andere niet natuurlijke stoffen het water vervuild en het gehalte aan mineralen, calcium, ijzer, kalium zouten enz. verminderd. Zonder zuiver water is het leven van de mens en het dier nutteloos, tegenwoordig zijn waterfilters een extra zekerheid om het vervuilde water te ontsmetten.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Zorg voor een goede gezondheid

Wie wil geen goede gezondheid, mooi leven, ziektevrij bestaan? Een waterfilter kopen helpt je in huis aan gezond drinkwater. Omdat we water voor vele doeleinden gebruiken, is een filterwater essentieel voor in huis. Zuiver water biedt het lichaam de mogelijkheid ons systeem nog gezonder te reinigen. Installeer een waterfilter thuis, drink puur, blijf fit en voorkom een ​​slechte gezondheid. 

Flessenwater en kraanwater

Flessenwater is slecht voor onze portemonnee, onze gezondheid en het milieu. Als je een van de mensen bent die aan het afkicken is van de gewoonte om flessenwater te drinken en aan het overstappen bent op gefilterd kraanwater, ben je misschien nieuwsgierig naar je lokale watervoorziening. Weet in ieder geval dat de normen voor kraanwater strenger zijn voor de kwaliteit en veiligheid van kraanwater dan de normen voor flessenwater.

Waarom water filteren?

Nederland levert het schoonste drinkwater ter wereld waarbij meer dan 90 procent van de watersystemen voldoen aan alle voorschriften. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan hun kraanwater te filteren, omdat ze de smaak verkiezen, mineralen en deeltjes willen verwijderen of zich zorgen maken over loden leidingen en sanitair.

Wat kost een waterfilter?

Filters zijn er in een breed scala aan prijzen. De gemiddelde waterfilter kan of op de kraan gemonteerde filters kosten tussen de € 20 en € 50, terwijl filters voor op het aanrecht, onder de gootsteen en het hele huis kunnen variëren van € 50 tot € 900.

Extra kosten waterfilter?

Denk er bij het overwegen van de prijs van een waterfilter om dat de totale prijs van aankoop ook alle kosten omvatten, zoals eventuele installatie-, onderhouds- of vervangingskosten. De filter onderdelen moeten regelmatig worden vervangen om verstopping om besmetting te voorkomen, dus houd rekening met de kosten van vervangende onderdelen en met de geschatte levensduur van het product door de fabrikant.

Aandachtspunten voor het kiezen voor een waterfilter

Houd rekening met de hoeveelheid water die je denkt te gaan gebruiken. Sommige filtertypes hebben een grotere capaciteit dan anderen. Waterfilterkannen kunnen bijvoorbeeld een paar kopjes of liters tegelijk filteren, terwijl op de kraan gemonteerde of onder de gootsteen gemonteerde filters eindeloos filteren en rechtstreeks via de kraan werken.

Zorg er vooral voor dat het waterfilter de specifieke verontreinigingen die je uit het water wilt verwijderen, vermindert. Over het algemeen zullen producten claims op hun verpakking of advertenties bevatten over welke verontreinigingen ze verminderen en het reductiepercentage. Test dit altijd met een TDS-waarde meter en vraag de producent om testrapporten van de producten die men verkoopt.