Spring naar de content

Het gebruik van cryptocurrency in het bedrijfsleven

Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de blockchain technologie zoals crypto waaronder de bitcoin of andere digitale activa, neemt in grote mate toe. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor investeringen, operationele zaken en transacties. Zoals bij iedere innovatie zoals de nieuwe blockchain technologie, zijn er altijd risico’s of gevaren, maar ook sterke prikkels.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Crypto wordt door sommigen gezien als een cruciaal onderdeel van de evolutie van financiën. Wanneer jouw onderneming ervoor kiest om zich met crypto bezig te houden, veroorzaakt dat veranderingen in de hele organisatie, evenals veranderingen in de mentaliteit.

Waarom overwegen om crypto te gaan gebruiken

Steeds meer bedrijven beginnen de Bitcoin, de grootste en eerste crypto te aanbidden. 

 • Crypto kan toegang bieden tot nieuwe klanten voor jouw bedrijf. Crypto gebruikers zijn vaak een meer geavanceerde nieuwe generatie denkende groep mensen. 
 • Indien er als bedrijf geïnvesteerd wordt in crypto, stimuleert het bedrijf de interne bewustzijn over deze nieuwe techniek. 
 • Het kan ook helpen het bedrijf te positioneren in deze belangrijke opkomende ruimte voor een toekomst die digitale valuta’s van de centrale bank zou kunnen omvatten.
 • Crypto zou toegang kunnen bieden tot nieuwe kapitaal- en liquiditeit spools via traditionele investeringen die zijn getokeniseerd, evenals tot nieuwe activaklassen.
 • Crypto biedt bepaalde opties die niet beschikbaar zijn met fiat-valuta. Programmeerbaar geld kan bijvoorbeeld realtime en nauwkeurige inkomstendeling mogelijk maken en tegelijkertijd de transparantie vergroten om backoffice-reconciliatie te vergemakkelijken.
 • Meer bedrijven ontdekken dat belangrijke klanten en leveranciers zich willen engageren door crypto te gebruiken. Daarom moet jouw bedrijf mogelijk worden gepositioneerd om crypto te ontvangen en uit te betalen om een ​​soepele uitwisseling met belangrijke belanghebbenden te garanderen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Crypto biedt een nieuwe weg voor het verbeteren van een groot aantal meer traditionele activiteiten, zoals;

 • Eenvoudige, realtime en veilige geldoverdrachten mogelijk maken
 • De controle over het kapitaal van de onderneming helpen versterken
 • Beheer van de risico’s en kansen van digitale investeringen
 • Crypto kan dienen als een effectief alternatief of als een evenwichtsmodel voor contant geld, dat waarde kan verliezen als gevolg van inflatie. 
 • Crypto is een belegbaar actief en sommige, zoals bitcoin of litecoin kopen, hebben de afgelopen vijf jaar buitengewoon goed gepresteerd. Maar er zijn natuurlijk duidelijke volatiliteit risico’s die zorgvuldig moeten worden overwogen.

Toepassen van crypto door bedrijven in de praktijk

Nu steeds meer jonge mensen het bedrijfsleven betreden en het overnemen van de babyboomers, verandert het landschap voor ondernemers. De nieuwe generatie staat ervoor open om betaald te worden in crypto, om deze reden onderzoeken meer bedrijven het betalen van salarissen in digitale tokens zoals stellar lumens.

Blockchain is een goed voorbeeld van hoe de technologie van pas kan komen om eigendom fraudebestendig te volgen via een neutraal en veerkrachtig systeem. Hoewel papieren documenten vatbaar zijn voor vervalsing en/of fysieke degradatie, en gecentraliseerde databases onderhevig kunnen zijn aan hacking, menselijke fouten en/of geknoei, zijn blockchains onveranderlijk en hebben geen enkele entiteit die het grootboek controleert.

De groei van steden heeft ook veel transportsystemen onder druk gezet. Door gebruik te maken van de blockchain-technologie kunnen steden beter begrijpen hoe hun inwoners gebruikmaken van openbaar vervoer.

De activa die kunnen worden gevolgd en geregistreerd met behulp van blockchain, zijn niet alleen digitale transacties. Het kan ook een fysiek iets zijn, zoals vrachtwagens.

Denk aan de gegevens die nodig zijn voor het boeken van een vlucht: namen, verjaardagen, creditcardnummers, immigratiegegevens, bestemmingen en soms zelfs informatie over hotels of huurauto’s, afhankelijk van hoe vluchten worden geboekt. Airmiles veilig omzetten in cryptocurrency die kan worden gebruikt met handelspartners. 

Er gebeurt ook veel achter de schermen dat blockchain kan oplossen – met name uitdagingen met betrekking tot onderhoud, reparatie en operaties van producten, machines of voertuigen.

Het volgen en traceren van reserveonderdelen voor voertuigen is een handmatig proces dat vaak leidt tot vertragingen, kosten en fouten. Blockchain lost deze problemen op met nauwkeurige en traceerbare digitale records, die een nauwkeurige onderhoudsgeschiedenis kunnen bieden, samen met details van de configuratie van het voertuig. Gegevens kunnen worden ingevoerd in algoritmen om voorspellend onderhoud te ondersteunen en uitvaltijd te verminderen. Het kan ook worden gebruikt om onderdelen en leveranciers snel te traceren en om de wederverkoopwaarde van de producten hiermee te verhogen.